PKK Sincar’a kayıyor, ABD 5 kamp kurdu

PKK Sincar’a kayıyor, ABD 5 kamp kurdu

ABD’nin Sincar’a 5 yeni üs kurduğu bildirilirken, Kandil’de sıkışan çok sayıdaki PKK elebaşının da bölgeyi terk edip Sincar’a gittiği belirtiliyor. 

Yeni Şafak gazetesinden Fatih Özer’in haberine göre az sayıda teröristin kaldığı Kandil’e yönelik kara ve hava operasyonlarına hız verildi. Bu kapsamda Kuzey Irak sınırından 40 kilometre içeri girilerek Kandil, Zap, Avaşin ve Basyan’a düzenlenen hava harekatlarıyla PKK’nın 48 terör kampı yerle bir edildi. Bölgede sıkışan terör örgütünün İran sınırına yöneldiği belirlendi.

PKK Sincar’a taşınıyor

PKK’nın Kandil’deki elebaşlarını aranan listesine koyan ancak terör örgütünün uzantısına destek vermekten vazgeçmeyen ABD, terör örgütünün Sincar’da yuvalanması için 5 yeni askeri üs kurdu. TSK’nın düzenlediği hava harekatlarının ardından bölgede sıkışan PKK’lı çok sayıdaki elebaşının Irak sınırındaki Sincar’a yöneldiği öğrenildi. Emekli Albay Coşkun Başbuğ, PKK’nın Sincar’da yapılanmaya başladığını söyledi.

Mehmetçiğin Kandil’e ilerleyişine bölge halkının da destek verdiğini anlatan Coşkun Başbuğ, “Bölgede 500’e yakın köy var. Kimseye zarar vermeden nokta atışlarla terör yuvalarını imha eden Mehmetçik, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi coşkuyla karşılandı” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *