UNRWA’nın Gazze’deki hizmetlerinde yeni kesintiler

UNRWA’nın Gazze’deki hizmetlerinde yeni kesintiler

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), yaşadığı mali kriz nedeniyle Gazze’de Filistinli mültecilere verdiği hizmetlerin bir kısmında kısıntıya gittiğini duyurdu.

UNRWA’nın Gazze Operasyonları Müdürü Matthia Schmale bir grup gazeteciyle yaptığı görüşmede “her geçen gün mültecilerin sayısı ve buna bağlı olarak ihtiyaçları da artıyor. Fakat buna karşılık bütçe artmıyor. 360 milyon dolarlık bir yardımı kaybettik. Üye ülkelerin taahhüt ettikleri miktarın ise ihtiyaçlarımızı karşılamayacağını çok iyi biliyoruz” dedi.

Şu anda 64 milyon dolar açıklarının olduğunu, önümüzdeki yıl ise bütçe açığının 300-400 milyon dolar olacağını hatırlatan BM yetkilisi, üye ülkelerin yardımları artırmaları üzerine bu seneki açığın 464 milyondan 64 milyon dolara indiğini söyledi.

Schmale, bu yılın kendileri için çok zor geçtiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakat her şeye rağmen hizmetlerimizi sürdürebildik. Hizmetlere devam etmek için zor ve acı verici bazı kararlar aldık. Bize zor gelse de 116 kişiyi işten çıkardık. Bu son derece üzüntü verici. Onlara yeni bir ikramiye verilecek. Onların geçimlerini sağlamaları için başka yollar arıyoruz. Gelecek yıl da hizmetlerimize devem edeceğiz. Ancak gelecek yıl da kolay olmayacak. Asıl zorluk ajansın hizmet için alacağı yardımlardadır.”

UNRWA’nın çalışmalarıyla ilgili tartışmalara değinen Schmale “Siyasi bazı tartışmalar bizi huzursuz ediyor. Bazı üye ülkelerin ‘UNRWA çalışmalarını sürdürmeli mi?’ diye tartışma yaratmaları rahatsız edicidir. Bunun yerine onların mültecilerin sorunları konusunda adil bir çözüme odaklanmaları gerekir” ifadesini kullandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *