Mehmet Görmez’in yeni yeri: İslam Düşünce Enstitüsü

Mehmet Görmez’in yeni yeri: İslam Düşünce Enstitüsü

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yeni görev yeri belli oldu! Görmez, Ankara’da kurulan İslam Düşüncesi Enstitüsü’nün (İDE) Başkanlığı’na getirildi.

Gazeteci Adnan Öksüz, Milli Gazete’deki köşesinde dünkü yazısında bu bilgiyi paylaştı okurlarıyla ve bu enstitünün neden kurulduğu, nasıl ve nerede faaliyet göstereceği ile ilgili olarak da şunları paylaştı:

* 12 Şubat 2018 tarihinde kurulan İslam Düşünce Enstitüsü, 2018-2019 güz dönemiyle birlikte; araştırma, seminer, konferans ve eğitim-öğretim programlarına başlıyor. İDE, çalışmalarını araştırma ve akademi sahalarında yürütecek.

* İslami alanda önemli meseleleri dert ve dava edinecek.

* Ankara merkezli uluslararası nitelikte bir enstitü olacak.

* Hem bir araştırma merkezi hem de lisansüstü seviyede eğitim ve seminer programları düzenleyen bir akademi olarak çalışacak.

* Enstitünün öncelikli gayesi “İslâm Düşüncesinde Metodoloji”, “İslâmî İlimlerde Usûl ve Makâsıd” ile “Ahlâk” ve “Estetik” alanlarında araştırmalar yapmak/yaptırmak, yaptığı araştırmaları farklı dillerde İslâm dünyasındaki ilim merkezleriyle paylaşmak.

* İslâm Düşünce Enstitüsü, ilim-amel birlikteliğinin en temel göstergesi olan ahlâk ilmini, teorik ve pratik boyutlarıyla yeniden ele almayı da temel sorumlulukları içerisinde görmekte.

* Enstitü çalışmalarını genel manada şu başlıklar altında şekillendirecek; 1-İslâm Düşüncesi, 2-İslâmî İlimler, 3- Usûl ve Metodoloji, 4-Makâsıd, 5-Değer ve Ahlâk. Bu uğurda haftalık seminerler, konferanslar düzenleyecek, kültürel faaliyetlerde bulunacak. Bu seminerler, ilgi duyan herkese açık olacak. Seminerler, enstitünün kuruluş gayesini oluşturan konularla sınırlı olacak.

* İDE ulusal ve uluslararası düzeyde konferanslara ev sahipliği yapacak, ayrıca.

***

Enstitü, Beştepe Mahallesi, Mucize Sokak No: 9 Yenimahalle / ANKARA adresinde hizmet verecek. (ide.org.tr, enstitünün web adresi. Telefon/Fax; 0312 212 70 80/81, 0312 212 70 83- E-Posta: info@ide.org.tr)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

3 Comments

  • Celaleddin Özbek
    14 Haziran 2020, 14:26

    Selâmun aleyküm.
    Mehmet Bey,
    Bütün fakülte ve farklı üniversitelerden akademisyenlerden kurulu bir bilimsel tefsir heyetinin kurulması projesi ile ilgilenir misiniz?
    Mesela 7 semanın nasıl tabakalar halinde olduğunun anlaşılması çalışması böyle bir heyette yapılsa, tıp akademisyeni bunun insan anatomisinin 7 âlem şeklinde tabakalandığını söyleyerek heyete bir tez sunabilir.
    Saygılarımla
    0533 255 8921

    REPLY
  • Vahap YILDIZ
    31 Ağustos 2019, 17:11

    "İnsanların Evrensele Hizmeti Yerelle Başlar."
    Vahap Yıldız

    İslam Düşünce Enstitüsü başarılar diliyorum…
    En kısa zamanda ziyaret edeceğim.
    Saygılarımla…

    REPLY
  • Osman Nuri SABRİOĞLU
    5 Mayıs 2019, 16:17

    Bu islam düşünce enstitüsünün İstanbul şubesi var mı? Yok ise nasıl iletişime geçeriz. Bende faydalanmak istiyorum.veya Wapssat numarası var mı

    REPLY