Karamollaoğlu’ndan Cihangir İslam açıklaması

Karamollaoğlu’ndan Cihangir İslam açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu TBMM’deki sözleri sonrası linç kampanyasına maruz kalan Milletvekili Cihangir İslam’la ilgili konuştu. Cihangir İslam’ın, 15 Temmuz’da attığı demokrasiye destek mesajları da ortaya çıktı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Ankara’da bir otelde düzenlenlediği, İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’nda konuştu. Karamollaoğlu, TBMM’de yaptığı konuşması çarpıtılan İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam’la ilgili başlatılan linç kampanyasına ilişkin, “Hayatı boyunca FETÖ ile bir kere bile yan yana gelmemiş bir insanı, FETÖ ile yıllar boyu iş tutmuş insanların darbeci diye eleştirmesi akla mantığa sığar mı?” dedi.

Milli Gazete’nin haberine göre, Karamollaoğlu konuşmasının ilgili kısmında şunları söyledi: “Malumunuz olduğu üzere şimdi gündemimizde olan bir başka mesele ise İstanbul Milletvekilimiz Sayın Cihangir İslam Bey’e karşı başlatılan linç kampanyasıdır. Efendim neymiş mesele? İddia ediyorlar ki Cihangir İslam Bey yaptığı konuşma ile 15 Temmuz darbesine karşı gösterilen direnişi aşağılamış, darbenin yanında yer almış! Şimdi burada aziz milletimizin vicdanına sormak istiyorum.

Hayatı boyunca FETÖ ile bir kere bile yan yana gelmemiş bir insanı, FETÖ ile yıllar boyu iş tutmuş insanların darbeci diye eleştirmesi akla mantığa sığar mı? 15 Temmuz gecesi daha cumhurbaşkanı çağrı yapmandan sokağa çıkan ve sabaha kadar darbecilerle mücadele eden bir insanın bu duruşu aşağılaması akla mantığa sığar mı? Biz biliyoruz ki burada mesele Cihangir Bey’in hakikatin tarafında tavizsiz bir şekilde duruyor olmasıdır. Ve hakikati en gür seda ile haykırıyor olmasıdır. Hakikati baskı ve tahakkümle susturabileceğini zannedenlere sesleniyorum! Yanılıyorsunuz, hakikatin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir özelliği vardır.”

CİHANGİR İSLAM MECLİS’TE NE DEMİŞTİ?
İslam’ın “15 Temmuz gecesinde iki batıl çarpıştı” ifadesini darbecilerle millet olarak lanse eden yandaş basın, gerçeklerin üzerini örtmeye çalışıyor.

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, 31 Ekim akşamı TBMM’nin 12.birleşiminde KHK’larla ilgili olarak yaptığı konuşmada

Ak Parti’nin 15 Temmuz sonrasında Yenikapı’da HDP’den, referandum sürecinde CHP’den kurtulduğunu, bugün ihtiyaç olduğundan dolayı MHP ile yan yana durduğunu belirterek, “Ortada bir çatışma varsa bu illa doğru ile yanlışın çatışması değildir, doğru ile yanlış çatışır, yanlış ile yanlış da çatışır; batıl ile batıl da çatışır. 15 Temmuz akşamı iki batılın çatışmasını seyrettik biz bu ülkede. Siz kadir kıymet bilmez, siyaseten nankörsünüz. 15 Temmuz bahane, bütün muhaliflerinizi, hakkı söyleyenleri, zulmünüzü yüzünüze söyleyenleri tasfiye ediyorsunuz. Zulmediyorsunuz ve zalimsiniz. Allah’a değil, en çok aldatıldım diyen âciz bir kula kulluk ediyorsunuz… Beddua alıyorsunuz. ‘Ocakları sönsün, soyları kurusun, Allah belalarını versin’ diyor insanlar size” ifadelerini kullanmıştı.

CİHANGİR İSLAM’IN 15 TEMMUZ GECESİ PAYLAŞIMLARI
Öte yandan Cihangir İslam’ın 15 Temmuz gecesinde sosyal medya hesabından sokağa çıktığını duyurduğu ve halkı da sokağa çıkmaya davet ettiği paylaşımları da darbecilere karşı milletle birlikte direnişe katıldığı görülüyor. 15 Temmuz gecesinde İslam’ın paylaştığı mesajlar şöyle:

– “Hiç Ak Partili olmadım ama demokrasi ve hukuk düzeni adına sokağa çıkıyorum. Her vatandaşı sokağa çıkıp karşı koymaya davet ediyorum.”
– “Demokrasinin, meşru hükümetin yanındayız. Sandığa sandık, sokağa sokak, tokada tokat. Hukuk düzeninin, meşruiyetin ve demokrasinin yanındayız!”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *