Hamas, işgalci İsrail’in bir aylık ihlal raporunu yayınladı

Hamas, işgalci İsrail’in bir aylık ihlal raporunu yayınladı

İşgal güçleri, Ekim ayında Batı Yaka’da 2904 ihlal gerçekleştirdi ve birçok Filistinliyi gözaltına aldı, yaraladı veya şehit etti.

İşgal Güçleri Ekim Ayında Batı Yaka’da 2904 İhlal Gerçekleştirdi

Geçen ay ayrıca Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ve evlerine saldırdığı, işgal güçlerinin Filistinlilerin yolculuklarına izin vermediği, mülklerine el koyduğu ve kutsal mekanlarını kirlettiği belirtildi.

Ekim ayında işgal güçlerinin ihlallerinde özellikle Tulkerem’de artış görüldüğü, Barkan eylemcisi Eşref Nealive’yi arama gerekçesiyle birçok eve baskın düzenlediği kaydedildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Batı Yaka Teşkilatı Enformasyon Ofisi, en çok ihlalin sırayla Tulkerem (378), Beytlahim (331), El-Halil (324) ve Kudüs’te (314) gerçekleştirildiğini belirtti.

İşgal ordusunun geçen ay gerçekleştirdiği baskınların ve barikatların sayısının 1355’e ulaştığı, 48 yıkım ve el koyma gerçekleştirdiği bildirildi.

İşgal güçleri geçen ay Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde 6 Filistinliyi şehit etti ve 55’i Ramallah’ta 170 Filistinliyi yaraladı.

Raporda, Ekim ayında 87 gözaltıyla en çok gözaltının Kudüs vilayetinde gerçekleştirildiği, geçen ay işgal güçlerinin Tulkerem’de 76, Beytlahim’de 54, Ramallah’ta 52, Nablus’ta 47, El-Halil’de 46, Cenin’de 33 ve Kalkiliya’da 33, Selfit’te 17, Eriha’da 5 ve Tubas’ta 8 kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Raporda ayrıca işgal yönetiminin Kudüs, El-Halil, Ramallah, Tubas ve Beytlahim’de 19 evi yıktığı, 8 Kudüslüye kentten uzaklaştırma cezası verdiği, Batı Yaka ve Kudüs’te 344 kişiyi yolculuktan alıkoyduğu kaydedildi.

Hamas’ın raporunda geçen ay 1643 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği ve yerleşimcilerin ayrıca 72 ihlal gerçekleştirdiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *