Gannuşi, Kaşıkçı ile Buazizi olayını birbirine benzetti

Gannuşi, Kaşıkçı ile Buazizi olayını birbirine benzetti

Nahda lideri Raşid el-Gannuşi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesini, dünyayı derin uykusundan uyandıran bir vahşilik ve deprem olarak nitelerken, Tunus’ta halk hareketinin kıvılcımını ateşleyen Muhammed Buazizi’nin yanması olayı ile benzerlik kurdu.

Tunus’ta partisinin merkezinde düzenlenen yıllık toplantısında konuşan Nahda Hareketi lideri Gannuşi, Kaşıkçı’nın öldürülmesini dünyayı derin uykusundan uyandıran bir vahşilik ve deprem olarak niteledi ve Tunus devriminin sembolü Muhammed Buazizi’nin trajedik yanma sahnesine benzetti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Gannuşi, cinayetin, çıkarlar ve devletlerin zayıflığı karşısında insanlık vicdanı ve medyanın ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Çağdaş medya gücüyle insanlık vicdanının büyük bir destekle harekete geçtiğini ileri süren Gannuşi, bunun, gerçeğin ortaya çıkarılması için hükümetlerde baskı, deprem ve kontrolden çıkmışlık hali yarattığına işaret etti.

Tunus’ta hükümet ortağı Nahda Hareketi Partisi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından kınama mesajı da yayınlamıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *