Bakan Kurum: ‘Ekonomik savaştan da galip çıktık’

Bakan Kurum: ‘Ekonomik savaştan da galip çıktık’

Konya Beyşehir’de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Türkiye’nin ekonomik bir savaşla karşı karşıya olmasına rağmen 100 günlük eylem planında bir yavaşlama sergilemediklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen Beyşehir Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

Kurum, burada yaptığı konuşmada her şehirde millet bahçesi ve kıraathaneler açacaklarını belirtti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 günlük eylem planlarımız oldu. Bu 100 günlük eylem planlarında tüm Türkiye’de millet bahçeleri, millet kıraathaneleri yapma kararları aldık. Bunların bir kısmını projelendiriyoruz ve bir kısmını da hayata geçiriyoruz, açılışlarını yapacağız. İnşallah çok kısa zamanda 81 ilimizin her birinde en az bir tane olmak üzere millet bahçesi ve kıraathanesi yapacağız.“ dedi.

Ülkenin ekonomik bir savaşla karşı karşıya olduğunu dile getiren Kurum şunları söyledi:

“Ancak bu ekonomik savaş ki yıllardır süregeliyor. ‘Gezi’ ile başlayıp 17-25 Aralık ve ardından 15 Temmuz ile devam eden bir süreç yaşıyoruz ve bu süreçte de hepimiz, milletimiz bir olduk, dimdik ayaktayız. Bu ekonomik savaşa karşı net bir duruş sergileyerek yine bu savaştan da galip çıkmayı başardık. 100 günlük eylem planının hiçbirinde ekonomik savaştan dolayı bir yavaşlama, durağanlık sergilemedik.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *