Çöldeki Davos’ta, Prens Selman’dan Türkiye mesajı

Çöldeki Davos’ta, Prens Selman’dan Türkiye mesajı

Veliaht Prens Muhammed bin Selman, “Suudi Arabistan ve Türkiye arasında çatlak oluşturmak isteyenler var. Kral Selman bin Abdulaziz, ben ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu sürece bunu asla başaramayacaklar.” dedi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından birçok ülkenin katılmayacağını açıkladığı ve Çöldeki Davos diye anılan Riyad’daki toplantı dün başladı. Burada bir konuşma yapan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, “Suudi Arabistan ve Türkiye arasında çatlak oluşturmak isteyenlerin olduğunu ancak bunu başaramayacaklarını” söyledi.

‘Türk hükümetiyle birlikte çalışıyoruz’

Veliaht Prens, “Geleceğe Yatırım Girişimi Konferansı”nın ikinci gününde katıldığı oturumda, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, Kaşıkçı cinayetini çözme konusunda Türkiye ile işbirliği yaptıklarını ifade eden Bin Selman, “Bu acı olay üzerinden Suudi Arabistan ve Türkiye arasında çatlak oluşturmak isteyenler var. Onlara buradan şu mesajı göndermek istiyorum: Suudi Arabistan’da ismi Selman bin Abdulaziz olan bir kral, ismi Muhammed bin Selman olan bir veliaht prens ve ismi Erdoğan olan bir Türkiye Cumhurbaşkanı olduğu sürece bunu asla başaramayacaklar.” diye konuştu.

Kaşıkçı cinayetinde Türk hükümetiyle birlikte çalıştıklarını vurgulayan Prens Selman “Her iki ülkenin hükümetleri (Suudi Arabistan ve Türkiye), suçluların cezalandırılması için iş birliklerini ispatlayacaklar.” ifadesini kullandı.

Söz konusu oturumda, Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamed Al Halife ve Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri de birer konuşma yaptı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *