Beylikdüzü’nde ‘Murat 124’ elektrikli araca dönüştürüldü, fabrikası kuruldu

Beylikdüzü’nde ‘Murat 124’ elektrikli araca dönüştürüldü, fabrikası kuruldu

Aracın dönüşüm süreci 10 günde gerçekleştirilirken dönüşüm maliyeti de yaklaşık 10 bin TL oldu. 100 kilometre hız yapabilen aracın şarj olması iki buçuk saat sürüyor ve tam dolu bataryayla 120 kilometre yol alabiliyor.

Murat 124 yeni motoruyla 100 kilometre hıza erişebiliyor.

AMAÇ TÜM ARAÇLARI DÖNÜŞTÜRMEK

Elektrikli ulaşımın ve elektrikli araçların şimdiden hayatın önemli bir parçası haline geldiğini ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bölgenin sanayi kuruluşlarından Asteks firmasının fosil yakıt kullanan motorlu araçtan, elektrikli araca dönüşümünü tamamladığı Murat 124 marka aracı inceledi. Başkan Ekrem İmamoğlu; “Vizyon 2030 hedeflerimizden biri de Beylikdüzü Belediyesi’nin tüm hizmet araçları filosunu elektrikli araçlar ile güncellemek.” şeklinde konuştu.

“Yeni nesil belediyecilik” anlayışı içinde çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi; yeşil, yaratıcı ve akıllı bir kent olmayı amaçladığı 2030 vizyonu hedeflerine adım adım yaklaşıyor. Beylikdüzü’nün daha çevreci ve doğaya saygılı bir ilçe olması adına yaptığı girişim ve çalışmalarla öne çıkan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bölgenin sanayi kuruluşlarından Asteks firmasının fosil yakıt kullanan motorlu araçtan, elektrikli araca dönüşümünü tamamladığı, bu anlamda ilçedeki ilk araç olan Murat 124 marka aracı inceledi.

GELECEĞİN KENTİ

Aynı zamanda araçla test sürüşü de yapan Ekrem İmamoğlu; “Elektrikli ulaşımın ve elektrikli araçların daha şimdiden hayatın önemli bir parçası haline geldiği gerçeğinden hareketle, ‘fosil yakıt kullanan motorlu araçların elektrikli araçlara dönüşümü’ konusunda önümüzdeki birkaç yıl içinde kalifiye personelin yetiştirilebileceği ve araç dönüşüm merkezlerinin olduğu, çevreye duyarlı bir ulaşım sisteminin benimsendiği öncü bir ilçe olma hedefimiz için bugünden çalışmaya başladık. Ayrıca, vizyon 2030 hedeflerimizden biri de Beylikdüzü Belediyesi’nin tüm hizmet araçları filosunu elektrikli araçlar ile güncellemek.” şeklinde konuştu.

KÜÇÜK BİR MAKİNE FABRİKASI KURULDU

Aracın seri üretimi için Beylikdüzü Organize Sanayi Sitesi’nde küçük bir makine fabrikası kurduklarını ifade eden Makine Mühendisi Selahattin Budak İmamoğlu ve beraberindeki heyete araç ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Aracın dönüşüm sürecini 10 günlük bir zaman diliminde gerçekleştirdiklerini ve dönüşüm maliyetinin de yaklaşık 10 bin TL olduğunu belirten Budak, “Bu araç Beylikdüzü’nde fosil yakıt kullanan motorlu araçtan, elektrikli araca dönüşümünün tamamlandığı ilk araç. Bu durumun bizim içinde, Beylikdüzü içinde gurur verici bir olay.” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

6 Comments

  • Ali
    20 Aralık 2020, 10:42

    Merhaba bende istiyorum elektrikli otomobil motoru

    REPLY
  • süleyman arslanhan
    29 Mart 2019, 19:30

    bu ne şimdi siz haber yaptığınızımı zannediyorsunuz? en önemlisi bütün modelleremi 10.000 tl ye mal oluyor.akü ile berabermi ,akü kiralıkmı.12o km nedirki misal 160 km lik bir menzile ulaşmak için 4 saat aküm doldurmak için perişanmı olalım sevgi ve saygılarımla

    REPLY
  • Lutfu
    24 Mart 2019, 13:46

    2009 tata indica hcbec. Otomobili elektirikli ye çevrile bilir mi, olursa maliyet ve evrak islemlerinin topla maliyeti ne kadar olur.selam

    REPLY
  • murat
    2 Şubat 2019, 10:27

    benim 2002 model volkswagen volt lt 35 minibüsüm var dizel bunu elektrikli araca çavirebiliyormuz çeviriyorsak maliyeti ne olur yardımcı olabilirmisiniz

    REPLY
    • Hüsamettin Cantürk @murat
      10 Mart 2019, 16:43

      Elon Musk
      Teslanin bugün bilgilerinin paylasilabilecegini askeri.
      Tesla Elektrik motorundan yardim alinarak istenilen
      Gelistirme yapilabilir.

      REPLY
    • Yusuf Demirci@murat
      11 Haziran 2019, 15:53

      Merhaba, benim 2008 model KİA Spotage 4×4 SUV aracımı elektrikliye dönüştürebilir misiniz? Dönüşüm mümkün ise maliyeti ve özellikleri hakkında bilgi verebilirmisiniz? Ben ciddi şekilde fosil yakıtlı araçlardan kurtulmak istiyorum. İyi çalışmalar. Saygılar.

      REPLY