Kuşak ve Yol projelerinde uyuşmazlıklarla ilgili Roma’da anlaşma

Kuşak ve Yol projelerinde uyuşmazlıklarla ilgili Roma’da anlaşma

Roma Deklarasyonu Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtalarından gelen 12 ülkenin 20 kuruluşunun temsilcileri tarafından ortaklaşa imzalandı.

Kuşak ve Yol projeleriyle ilgili Uluslararası Ticari Anlaşmazlıklar Arabuluculuk Forumu dün İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlendi. Toplantıda Kuşak ve Yol projeleriyle ilgili uluslararası ticari anlaşmazlıklarda arabuluculuk adına yönlendirici rol taşıyan Roma Deklarasyonu yayınlandı.

Uluslararası Ticari Anlaşmazlıklara Müdahale Mekanizması sayesinde, Kuşak ve Yol projelerinin uygulanması sırasında farklı ülkelerin farklı sektörel politikaları arasında uyum sağlanacağı bildirildi.

Çin radyosu CRI’nin haberine göre, 2015 yılında başlatılan bu mekanizma, Çin’den ve diğer ülkelerden danışma kuruluşları, hukuk birimleri, finans kuruluşları, işletmeler ve hükümet kuruluşlarını bir araya getiriyor. Mekanizma sayesinde Kuşak ve Yol projelerinde yatırım riskleri değerlendirilerek çözümler belirlenecek ve şirketlere profesyonel destek sağlanacak.

Kuşak ve Yol Uluslararası Ticari Anlaşmazlıklara Müdahale Mekanizması Başkanı Wang Li, Roma Deklarasyonunun imzalanmasının doğu ile batı dünyasının uyumunu yansıttığını savunarak, uluslararası ölçekte arabuluculuk çalışmalarının önemli bir noktaya geldiğini belirtti.

Wang Li, bu çalışmalar sayesinde Kuşak ve Yol projelerinde olası anlaşmazlıkları çözüme bağlayabilecek bir platform oluşturulduğunu dile getirdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *