İktibas Dergisi programları başlıyor

İktibas Dergisi programları başlıyor

İktibas dergisi Ankara merkez bürosunda konuşma programları bugün başlıyor.

Dergimizin Ankara merkez bürosunda, ilki 13 Ekim Cumartesi saat 14:00’te olmak üzere, 2019 yılı Ramazan ayına kadar sürmesini planladığımız bir dizi buluşma düzenledik. 15 günde bir yapılacak olan ve konu-konuşmacı bilgilerini internet sitemizden açıklayacağımız bu programdan istifade edeceğinizi umuyor ve imkanı olan tüm kardeşlerimizin katılımını, hem de etraflarında bu etkinlikten faydalanacağını düşündükleri tüm tanıdıklarını da alıp gelmelerini bekliyoruz.

Program tarihi ve yeri:

13 Ekim Cumartesi günü, saat: 14:00-16:00 arası
Adres: Tuna Cad. 14/3 Kızılay/Ankara
Tel: 0(312)435 37 60

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

3 Comments

  • mbozac
    7 Ekim 2018, 17:40

    niyet ‘hayr’ akıbet de hayr olur inşaallah

    REPLY
  • ersin ertuğrul satan
    4 Ekim 2018, 11:43

    İktibas sıradan bir dergi olmanın ötesinde bir fikri, ekolü temsil etme sadedinde bir önem taşıyor. Elbette hayatın iniş çıkışları olduğu gibi tüzel yapıların ve hatta fikirlerin dahi iniş çıkışlı günleri olur. İktibas’ın Türkiyeli Müslümanların gündemini belirlediği ya da etki ettiği yıllar olmuştur. Umarım nitelikli ve halis niyetli gayretler yine aynı ivmeyi kazanacaktır. Kazanmalıdır. Zira Türkiyeli Müslümanların İktibas ve benzeri fikrin onurunu koruyan, bedelini ödeyen yapılara ihtiyacı var.

    Diğer taraftan başlaması planlanan bu programların sadece İktibas, Ercümend Özkan veya yakın çizgideki "Son ilahi hitabın akledin" çağrısını önceleyen eğilim sahiplerinin fikirlerinin paylaşıldığı programlarla sınırlı kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Ve bunu öneriyorum.

    Elbette bu fikri ekol kendini anlatacaktır. Lakin farklı eğilim sahiplerinin de kendilerini ifade etmelerine ortam hazırlaması gerektiğini düşünüyorum.

    Bunun iki sebebi var:

    1. İktibas ve benzeri fikri çizgidekilerin kendi düşüncelerini toplumla paylaşırken diğer fikri eğilimlerin de kendilerini ifade etmelerine imkan hazırlayarak kimin daha isabetli fikirlere sahip olduğunu ortaya çıkması için zemin yaratılması…

    2. İktibas ve benzeri fikri çizgidekilerin diğer düşünce sahipleriyle etkileşim içine girmesi tesis edilerek kendisini test etmesi, geliştirmesi… Ve diğer düşünce sahiplerine kendi fikirlerini aktararak belki de ikna imkanına kavuşması… değilse bile en azından kapalı bir yapı olmaktan/öyle izlenim vermekten sakınılmış olarak toplum için ilgi merkezi oluşturulması…

    Bu iki maddenin temini tesis edilmesi fikri dinamizm anlamına gelir. Elbette insanların, toplumların, devletlerin ve tüzel yapıların ilgisini, dikkatini bu fikri dinamizm tesis ettiği hatırlanırsa konunun önemi de anlaşılabilir.

    Başlayacak çalışmanın kararlılıkla, devamlılıkla sürmesini, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

    Emek sahiplerine takdir ve tebriklerimi sunuyorum.

    REPLY
  • Adatepeli
    3 Ekim 2018, 10:20

    Güzel bir haber, hayirli olur insaallah…

    Bu emeklerin bosa gitmemesi, Ankara disinda olanlarinda faydalanna bilmesi icin en önemlisi profosyenel ses/video kaydi yapilmasi…

    REPLY