Yüzde 50 zamdan sonra yüzde 10 indirim yetmez!

Yüzde 50 zamdan sonra yüzde 10 indirim yetmez!

Dövizle işi olmamasına rağmen kuru bahane ederek fiyatlarını en az yüzde 50 artıran markaların elini daha fazla taşın altına koyması gerekmez mi? Vatandaşın ekmeğiyle, sütüyle, patatesiyle oynayanlar şapkasını önüne alıp tekrar düşünmeli…

Kurlardaki yükselişin ardından gelen zam dalgası, başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere dev zamlara neden oldu. Enflasyonun beklenenin çok üzerinde çıkması üzerine Bakan Albayrak tarafından dün yeni bir program daha açıklandı. Hedef, enflasyonu düşürmek. Bunun için özellikle alt gelir grubunun büyük oranda alışveriş ettiği market zincirlerinin yüzde 10 indirim yapacağı Tarım ve Orman Bakanı tarafından duyuruldu. Ancak bu indirimler de sadece 50 üründe ve iki ay boyunca geçerli olacak.

Bu yüzde 10’luk oranın yetersiz olacağını “Yüzde 50 zam yapan yüzde 10’la yetinmesin” başlıklı yazısında vurgulayan Sabah ekonomi yazarı Dilek Güngör, “vatandaşın ekmeğiyle, sütüyle, patatesiyle oynayanlar şapkasını önüne alıp tekrar düşünmeli…” diye yazdı.

Yazısının bir bölümünde şöyle diyor Güngör:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’nı açıkladı. Elbette, programda en çok dikkat çeken kısım indirim kampanyası oldu. Nedir bu kampanya?
Market, esnaf, AVM’lerdeki mağazalar sattıkları ürünlerde asgari yüzde 10 indirim yapacak.
Dün gelen haberlere baktım. Birkaçı haricinde yüzde 10 alt limitten daha fazla indirime giden markaya rastlamadım.
Halbuki, dövizle işi olmamasına rağmen kuru bahane ederek fiyatlarını en az yüzde 50 artıran markaların elini daha fazla taşın altına koyması gerekmez mi?
Bana kalırsa, vatandaşın ekmeğiyle, sütüyle, patatesiyle oynayanlar şapkasını önüne alıp tekrar düşünmeli…
Fırsatçılığı bir kenara bırakıp toplumda oluşan hassasiyete kulak vermeli…
Bakanlığın kampanya için sunduğu yüzde 10 teklifini kendi rızalarıyla yükseltmeli…
Kampanyanın başarılı olması için katılımcıların iyi niyetini sergilemesi olmazsa olmazdır.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *