Kavala neden içerde?

Kavala neden içerde?

Oray Eğin’e göre, Türkiye’de sağcılar da solcular da her taşın altında Soros parmağı aramaktan ve onu öcüleştirmekten keyif alır. 

Bugün Habertürk’teki köşesinde iki konuyu gündemine alıyor Oray Eğin. Birincisi, halkta oluşan tepki nedeniyle anlaşma yapılmayacağı ilan edilen Amerikan şirketi McKinsey, diğeri ise George Soros ve onun Türkiye’deki destekçilerinden Osman Kavala.

Yazısının ilk bölümünde, McKinsey şirketinin başarılı bir danışmanlık şirketi olduğunu, çok başarılı olduğunu, aradaki ilişkinin ancak bir hasta-doktor ilişkisi olduğunu öne süren Eğin, yapılan eleştirilerin haklı olmadığını savunuyor.

Yazısının ikinci bölümünde ise, McKinsey üzerinden George Soros ve Osman Kavala’ya getiriyor sözü. İslamcılar ve Kemalistler için ‘iki uç kesim’ diyen Eğin, Soros’un hayali bir düşman edinildiğini, böylece her iki kesimin aynı noktada buluştuğunu ileri sürüyor. Eğin aynı zamanda, Kavala’nın tutukluluğunun Türkiye’ye zarar verdiği görüşünde.

Soros ve Kavala üzerine şunları yazıyor Eğin:

McKinsey olayıyla Türkiye’de normal şartlarda ayrı kutupları oluşturan Kemalistler ve İslamcılar’ın ortak düşman bulma konusunda nasıl kolayca yanyana gelebildiklerini bir kez daha gördük. Bunun sağlamasını yapmak için yeni bir örnek de gerekmiyordu aslında.

Baskı rejimlerine karşı liberal demokrasiyi yayarak mücadele edileceğine açık toplum idealine inanan George Soros bizdeki iki uç kesim için de hayali düşmanlar listesinin en tepesinde yer alır. Türkiye’de sağcılar da solcular da her taşın altında Soros parmağı aramaktan ve onu öcüleştirmekten keyif alır. Tezlerine delil olarak sundukları genelde kendi köpürttükleri teoriler ve bağlamından koparttıkları, çarpıttıkları bir-iki örnektir çoğu zaman.

McKinsey çalışanlarının kendilerini tehdit altında hissetmeleri gibi, hayali Soros düşmanlığının da Türkiye’de açtığı somut yaralar var. Örneğin Soros’un açık toplum fikrinin Türkiye’deki destekçilerinden Osman Kavala’nın hapiste tutulması…

Kavala’nın Gezi protestolarını organize ettiğine dair oluşan hayali ama yaygın bir inanç var. Bu konuda herhangi bir somut delil yok, Kavala’nın iddianamesi, hakkındaki suçlamalar da belli değil. Ama yıllardır, doğru ya da yanlış, kendi bildiği idealler uğruna elinden geldiğince mücadele eden bu işadamı komplo teorisyenlerinin bizde bir James Bond filmindeki karanlık kötü adam muamelesi görüyor.

Bugün unutulmuş bir şekilde parmaklıkların arkasında gün saymasının nedeni de paranoya koalisyonunun oyalanacak, eğlenecek yeni bir hayali düşman bulamamış oluşu. Kendi paranoyalarına öylesine teslim olmuşlar ki McKinsey düşmanlığının, Kavala’nın tutukluğunun uzun ve kısa vadede Türkiye’ye verdiği zararı bile göremiyorlar. Tam olarak istedikleri nedir peki, anlamıyorum. Türkiye tamamen içine kapansın, dünyadan kopsun, Kuzey Kore mi olsun?

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Ali Bal
    10 Ekim 2018, 09:44

    Bu arkadaşla önce Siyonizm’den girip 0’dan Amerikan 1 dolarının üzerindeki piramitten çıkan bir dünya sistemi başlamak gerekiyor.Bakalım o zaman biz Soros’u,McKinsey’i uyduruyormuy muşuz?Allah bilir dünyada emperyalizm diye bir şey yokmuş da birbiri ile kanlı bıçaklı olan İslamcılarla Kemalistler nasılsa biraraya geliveriyolarmış.Kapitalizm’e karşı da komünistlerle biraraya geliyoruz o ne olacak?O da mı paranoya yoksa?.

    REPLY