ABD’den “ideolojik tehlike” açıklaması

ABD’den “ideolojik tehlike” açıklaması

Bolton: “Bütün tehlike içeren ideolojilere bakıyoruz. Sadece Sünni ideolojilere değil, fakat 1979 İran İslam Devrimi’nden etkilenen ideolojilere de bakıyoruz.”

ABD’nin yeni stratejisine ilişkin Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenleyen Beyaz Saray’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, “Karşı karşıya olduğumuz terörist ideolojinin farkındayız ve Başkanımız da karşı karşıya olduğumuz ideolojik tehlikenin farkında olmadan terörizmle başa çıkamayacağımızın farkındadır” ifadelerini kullandı. Bolton ABD’nin “tehlike” olarak gördüğü temel ideoloji hakkında yaptığı yorumda ise, “Bütün tehlike içeren ideolojilere bakıyoruz. Sadece Sünni ideolojilere değil, fakat 1979 İran İslam Devrimi’nden etkilenen ideolojilere de bakıyoruz” dedi.

TRUMP KENDİNİ ÖVDÜ

Yeni Şafak’ın haberine göre, ABD Başkanı Trump ise yaptığı yazılı açıklamada bugüne kadar izlediği politikaları övmeyi ihmal etmedi. Kendi liderliği döneminda ABD’nin teröre karşı mücadeleyi artırdığını söyleyen Trump, “Koalisyon ortaklarımızla birlikte Suriye ve Irak’ta DEAŞ’ı büyük oranda ortadan kaldırdık” ifadelerini kullandı. Trump, İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesini de savunarak, “İran Devrim Muhafızları ve İran’ın bölgesel güçlerine destek veren ABD’nin İran ile yaptığı berbat bir anlaşmaya son verdim. Ayrıca, savunma konusunda ülkemizin ordusunu yeniden yapılandırmak için bütçeyi düzenledim” değerlendirmesine yer verdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *