Erbaş: ‘Mücadelemiz artarak sürecek’

Erbaş: ‘Mücadelemiz artarak sürecek’

“Elimizdeki FETÖ ve DEAŞ raporlarının özetlerini 500 bin adet bu kitapçıklardan bastırıp insanımızı, toplumumuzu uyarmaya çalışıyoruz. Ama sadece FETÖ ve DEAŞ değil bizim problemimiz.” diyen Erbaş hurafelerle, hikayelerle, rüyalarla menfaat temin edip adeta bunu geçim haline getiren yapılarla, şahıslarla da mücadelenin sürdüğünü savundu.

Diyanet İşleri Başkanlığının ülke genelinde din istismarına karşı yürüttüğü çalışmalar kapsamında Ankara’da “Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele” başlıklı panel yapıldı. Başkan Erbaş FETÖ, PKK ve DAEŞ üzerinden örnekler verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dini istismar eden şahıs, grup veya yapılarla mücadele seferberliğinin Diyanet’in tarihinde yapmış olduğu en önemli çalışmalardan biri olduğunu savundu.

“Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele” çalışmalarını bütün illerde tamamladıklarını söyleyen Erbaş, “Bu çalışmalarımız bundan sonra daha da hızlanarak çeşitli kurumlarda, üniversite ve ortaöğretim öğrencilerine, cezaevlerindeki mahkumlara, kamplardaki mültecilere yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi.

KARIŞ KARIŞ DOLAŞILACAK

Başkan Erbaş, FETÖ’nün din istismarı ile ülkeye vermiş olduğu zarara dikkat çekerek, “15 Temmuz’da yaşamış olduğumuz işgal girişimi bizim daha uyanık, daha dikkatli olmamız gerektiğini, boşa geçirecek zamanımızın olmaması gerçeğini bize yeniden hatırlattı. O açıdan hiçbir köy, mezra bırakmadan ülkemizi karış karış dolaşmaya, ulaşamadığımız hiçbir kesim bırakmadan insanımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

PKK BİLE İSTİSMAR EDİYOR

Mesihlikle, mehdilikle, hurafelerle, hikayelerle, rüyalarla dini istismar edenlerin tarihi süreç içerisinde hep olduklarına işaret eden Başkan Erbaş, “Dinsiz, inançsız bir ideolojiyi savunmasına rağmen PKK bile dini istismar ediyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, 81 ilde düzenledikleri seminer ve panellerle sadece dini istismar FETÖ ve DEAŞ gibi örgütlerle mücadele etmediklerine değinerek, şöyle devam etti: “Elimizdeki FETÖ ve DEAŞ raporlarının özetlerini 500 bin adet bu kitapçıklardan bastırıp insanımızı, toplumumuzu uyarmaya çalışıyoruz. Ama sadece FETÖ ve DEAŞ değil bizim problemimiz. Belki o yolda olan, belki en az bunlar kadar zararlı olan hurafelerle, hikayelerle, rüyalarla menfaat temin edip adeta bunu geçim haline getiren yapılarla, şahıslarla büyük bir mücadelemiz var ve devam edecek.”

PANELDE FETÖ VE DAEŞ ÜZERİNE SUNUM

Başkan Erbaş’ın konuşmasının ardından panele geçildi. Panelin Moderatörlüğünü Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı yaptı.

Panele konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Hüseyin Arı, “FETÖ Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü” başlıklı sunumu yaparken, Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Irmaklı da “DEAŞ Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı” başlıklı sunumu dinleyenlerle paylaştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *