ABD’li şirketlerin temsilcileri Beştepe’de

ABD’li şirketlerin temsilcileri Beştepe’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikalı şirketlerin yöneticileri ile 2 saat 40 dakika süren görüşmesinde siyaset ile ekonomiyi birbirinden ayrı tuttuklarını vurguladı, serbest piyasadan taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile süren gerilimin gölgesinde, ABD’li şirket temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı külliyesinde kabul etti. 2 saat 40 dakika süren görüşmede Erdoğan, Türkiye ekonomisiyle ilgili mesajlar verdi.

ABD ile yaşanan siyasi sorunların iş dünyasını etkilemesini istemediğini belirten Cumhurbaşkanı, “Serbest piyasa prensiplerinden taviz verilmeyecek. Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacaktır. Türkiye karşılaştığı sorunların üstesinden gelir” dedi.

Erdoğan, siyasi sorunları diplomasi ile çözerken iş dünyasının da iş birliği yapmasını teşvik ettiklerini belirterek, “Türkiye ihtiyaçlara göre gereken düzenlemeleri yapmaya devam edecektir. Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaret ile güçlenecek” dedi.

“ABD’ye karşı alınan önlemlerin işletmelere zarar vermemesine dikkat ediliyor.” diyen Erdoğan, “Türkiye değişen durumlara ve ihtiyaçlara göre gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edecek. Siyasi konuları ekonomik konularla karıştırmayı doğru bulmuyorum.” ifadesini kullandı. Erdoğan şunları söyledi:

“Kapımız size açık olmaya her zaman devam edecektir. Şahsım, bakan arkadaşlarım, danışmanlarım, vesaire. Ülkemizi bürokratik vesayetin cenderesinden kurtarmak için bildiğiniz gibi 24 Haziran seçimleriyle beraber yeni bir yönetim sistemine geçtik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak adlandırdığımız bu yönetim modelinin özü idarede etkinliği, verimliliği ve eş güdümü artırmaktır. Bu modelin en büyük faydası sorumluluk sahiplerine aynı zamanda sözlerini gerçekleştirebilecekleri imkanları ve araçları da vermiş olmasıdır. Sizler Türkiye’nin bölgesindeki onca istikrarsızlığa, çatışmaya ve sıkıntıya rağmen neleri başardığını gayet iyi biliyorsunuz şu an yüzleştiğimiz sıkıntılar da bizim için asla aşılmaz değildir. Göreceksiniz, Türkiye’nin geleceği çok daha aydınlık ve parlak olacaktır.”

Kabulde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan da hazır bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Sabir
    20 Eylül 2018, 10:52

    Evet afrika çöllerinde yer begenin, yeni yurt edinmek için, tefsiye şişme botlar deyil develer edinin

    REPLY