Avrupa’da koltuk isteyen siyasiler İslam’a saldırıyor

Avrupa’da koltuk isteyen siyasiler İslam’a saldırıyor

İsveç’te ırkçı ve Müslüman düşmanı hareketlerin yükselişi komşusu Finlandiya’da da karşılık bulmaya başladı.

RİSALEHABER-İsveç zorlu bir seçim dönemini geçtiğimiz günlerde geride bıraktı. Yapılan seçimde sosyal demokratlar her ne kadar seçimi kazansa da, tarihlerinin en kötü oy oranını aldılar. İsveç’te son seçimin galibi ise aşırı sağ oldu. İsveç Demokratlar Partisi adlı Müslüman düşmanı ve ırkçıgörüşleri ile öne çıkan oluşum oylarını yüzde 17’ye kadar yükseltti.

Ömer Çiftçi’nin haberi

İsveç’te Müslüman düşmanlığının bu yükselişi komşusu Finlandiya’nın da dikkatini çekti. Önümüzdeki yıl seçime gitmeye hazırlanan Finlandiya’da Müslüman düşmanı sesler giderek yükseliyor.

5.5 Milyonluk Finlandiya’da sadece 70 bin Müslüman yaşasa da, Müslüman düşmanlığını koltuk kapma yarışında bir koz haline getiren ırkçıların iştahını bu küçük topluluk bile kabartmış durumda. İktidar koalisyonunun bir parçası olan Finliler Partisi bu fırsatı kaçırmamak için seçim kampanyasına Müslüman düşmanı sözler ile başladı.

Bu kapsamda Finliler Parti Lideri Jussi Halla-aho, sesi daha gür çıkan bir biçimde 6 yıl önce ceza aldığı sözleri tekrarlamaya başladı.Jussi, yıllar önce Müslümanları pedofili ve terörizm ile suçlayan sözler nedeniyle ceza almıştı. Avrupa’daki ırkçı ortamı fırsat bilen siyasetçi, bu seçimde de aynı sözleri tekrarlamaya başladı.

Finlandiya’daki Müslüman düşmanları, Avrupa dışından herhangi bir göç almayan Finlandiya’yı göçmenlerden kurtarma nidaları bile atmaya başlamış durumda. Amaçları popülist söylemler ile küçük Müslüman grubu hedef göstermek olan partililer, Finlandiya halkını İslam’dan korkutmaya çalışıyor.

Middle East Online’a göre tehlikeyi ilk fark eden Finlandiyalı akademisyenler oldu. Ülkenin önde gelen profesörlerine göre Finlandiya’nın yüzde 1.4’ünü oluşturan Müslümanlar kimlik sorunu yaşıyor ve ırkçılar bu sorunun üstüne gitmekte kararlı. Fakat onlara göre ne olursa olsun Finlandiya’da Müslümanlar ile halk bir arada yaşamalı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *