ABD’li perakende şirketi Amazon, İstanbul’da

ABD’li perakende şirketi Amazon, İstanbul’da

İnternet üzerinden perakende alışverişte dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon, daha önce ertelediği Türkiye’deki merkezinin açılışını İstanbul’da yaptı. Açılış, Demir İpek Yolu hattının açılışından 12 gün sonra gerçekleşti.

DEMİR İPEK YOLU AÇILDI

Çin’den Avrupa’ya uzanan Demir İpek Yolu hattının resmen açılışından kısa bir süre sonra, Amerika’nın küresel perakende devi Amazon da İstanbul merkezini açtı.

Çin’in küresel projesi Bir Kuşak Bir Yol üzerinde önemli duraklardan olan İstanbul, bu ayın başında önemli bir açılışa sahne olmuştu. Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Demir İpek Yolu hattının açılışında “Artık Çin’den karayoluyla gelen yükler, Türkiye üzerinden 13 günde Avrupa’ya ulaşabilecek” demişti. Turhan, aynı zamanda yüksek hızlı tren (YHT) hatlarının tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye’ye ulaşan yüklerin bir günde Avrupa’ya ulaştırılacağını kaydetmişti.

ERTELENEN AÇILIŞ

Amerikalı şirket, Euronews’in edindiği bilgiye göre, yaz aylarında başlamayı planladığı Türkiye operasyonlarını, ABD ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krizden dolayı ertelemişti.

Amazon web sitesinde, İstanbul için finans, satış ve pazarlama pozisyonlarında iş ilanları da yayınlamıştı.

Piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan Amazon’un bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı, şirket tarihinde bir çeyrekte elde edilen en yüksek rakam olmak üzere 2,5 milyar dolar olmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Sabir
    19 Eylül 2018, 09:59

    Geçen sene qutupta bir balina leşinin sahile vurduĝu o leşin uzerindede iki yuz qutub ayısının toplandıĝı haberi vardı. Ulan bu Osmanlı ne qadar buyukmuşki, bir asır olmuş öleli halen talan ediyerler bitmiyer, ölunun cenazesini qaldïrmah icab eder, quzĝun çaqal ayılara yem etmek deyil.

    REPLY