Çin ile iki Latin Amerika ülkesi arasında yakın temas

Çin ile iki Latin Amerika ülkesi arasında yakın temas

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Wang Qishan dün 2 Latin Amerika ülkesinin yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Uruguay Başkan Yardımcısı, Kuşak ve Yol projesine katılmak istediklerini bildirirken Şili’li bakan Çin’e hayranlığını dile getirdi.

Uruguay Devlet Başkan Yardımcısı

Wang Qishan, Uruguay Devlet Başkan Yardımcısı Lucia Topolansky’la dün yaptığı görüşmede, 2016 yılında iki ülkenin liderleri tarafından Çin-Uruguay stratejik ortaklığının ilan edildiğini ve bu sayede ikili ilişkilere yeni bir motivasyon ve istikamet verildiğini belirtti.

Wang, Uruguay ve diğer Latin Amerika halklarının, kendi koşullarına uygun kalkınma yolunda ilerlemelerine destek verdiklerini ifade etti.

Çin’in kalkınma yolunda elde ettiği başarıların dikkat çekici olduğunu söyleyen Uruguay Devlet Başkan Yardımcısı Topolansky, Kuşak ve Yol girişimine katılmak istediklerini söyledi.

İki ülkenin ekonomi, ticaret, deniz, tarım, eğitim ve kültür gibi alanlarda işbirliğini geliştirecekleri belirtiliyor.

Şili Dışişleri Bakanı

Wang Qishan’ın bir diğer Latin Amerikalı konuğu Şili Dışişleri Bakanı Roberto Ampuero oldu. Wang Qishan, Latin Amerika ve Asya-Pasifik bölgelerindeki konularda Şili’yi önemli bir ortak olarak gördüklerini söyledi.

Çin’de eski bir medeniyetin yeniden canlanmasını hayranlıkla izlediklerini ifade eden Şili Dışişleri Bakanı Roberto Ampuero, Kuşak ve Yol girişiminin inşasında yeni kazanımlar elde etmek istediklerini belirtti.

CRITürk

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *