‘Gençlerle biz ilgilenmezsek inkarcılar etki ediyor’

‘Gençlerle biz ilgilenmezsek inkarcılar etki ediyor’

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “İslam’ın ilk yıllarında fethedilen bu bölgelerde o günden bugüne mayası İslam’la yoğrulmuş bu milletin çocuklarını inkârcı bir ideoloji nasıl elde edip de dağa çıkarabiliyor, yanlış yönlere gönderebiliyor. O zaman kendimizi muhasebeye çekmemiz lazım”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bitlis’te kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Bitlis Polis Evi’nde gerçekleşen programda konuşan Başkan Erbaş, gençlere sahip çıkılmadığı zaman onlara bir takım inkarcı, dinden uzak ideolojilerin etki ettiğine dikkat çekerek “İslam’ın ilk yıllarında fethedilen bu bölgelerde o günden bugüne mayası İslam’la yoğrulmuş bu milletin çocuklarını inkârcı bir ideoloji nasıl elde edip de dağa çıkarabiliyor, yanlış yönlere gönderebiliyor. O zaman kendimizi muhasebeye çekmemiz lazım” diye konuştu.

Davalarının bu milletin çocuklarına gençlerine hizmet etmek, ilim yolunda onları yetiştirmek olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Bütün ilimler değerlidir. Önemli olan o ilim yolunda yetişen gençlerimizi Allah rızası için rabbini, peygamberini, kitabını bilen, vatanını ve milletini seven, birlik ve beraberlik ruhu ile hareket eden gençler olarak yetiştirelim. Bakın o zaman medeniyetimizin yüceldiği, yükseldiği asırlar gibi yine bu millet yücelecek ve yükselecek inşallah” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *