Cumhuriyet’ten ayrılanların sayısı 29’a yükseldi

Cumhuriyet’ten ayrılanların sayısı 29’a yükseldi

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeninin değiştirilmesinin ardından görevden alma ve istifa dalgası devam ediyor. Bugün itibariyle gazeteden ayrılan isimlerin sayısı 29’a yükselirmiş durumda.

Eski kurul üyelerinden Alev Coşkun’un, cuma günü yapılan toplantıda Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmesinin ardından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne Murat Sabuncu’nun yerine, Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya getirilmişti. Gazetenin yayın kurulunda da değişiklikler olmuş ve istifalar başlamıştı.

Ayrılan yazarlardan Aydın Engin, durumu “Ortada darbe falan yok. Ultra Kemalistlerle daha özgürlükçü gazetecilik yapmak isteyenler arasındaki mücadeleyi biz kaybettik. Gazeteye bıktırıcı bir Kemalizm hakim olacak.” sözleriyle nitelendirirken; ayrılanlar arasında yer alan Ayşe Yıldırım da tepkisini “Son bir soru ve veda” başlıklı son yazısında şöyle dile getiriyordu: “Bu davada mağdur edilen Cumhuriyet yazar ve yöneticileri bugün gazeteden ayrılmış olsa da onları yargı karşısında savunmak, yine Cumhuriyet’in başlıca sorumluluğudur” diye yazan Mustafa Balbay’a sorum. O yazar ve yöneticilerin mağdur olmasına ‘neden’ olan davada bizzat savcılığın tanıklığını yapan bir isim vakfın başındayken ‘nasıl’ olacak bu? Başka sorum yok…” 

Gazetede kalan yazarlardan Orhan Bursalı son yazısına “Gazete çalışanları, emekçileri nihayet işbaşında!” başlığını atarken, Özlem Yüzüak ise yargısız infaz yapıldığını söylüyordu: “Cumhuriyet ile yollarını ayırma kararı veren arkadaşlarımı anlıyorum; bu durumu Cumhuriyet’i karalama kampanyasına dönüştürme çabasına girenleri de. Çünkü amaçları belli. Ama şunu anlamıyorum: Aydın olma sorumluluğunun gereğini yerine getirmeden yargısız infaz yapanları, ki aralarında çok yakın dostlar da var.”

Cumhuriyet’ten şimdiye kadar ayrılan isimler ise şöyle sıralanıyor:

Bülent Özdoğan
Faruk Eren
Murat Sabuncu
Aydın Engin
Çiğdem Toker
Hakan Kara
Musa Kart
Melis Alphan
Ahmet Tulgar
Güray Öz
Tayfun Atay
Erdem Gül
Kemal Can
Bülent Mumay
Ceyda Karan
Mirgün Cabas
Barbaros Şansal
Mahir Ünsal Eriş
Binnaz Saktanber
Zeynep Miraç Özkartal Taner
Ahmet İnsel
Kadri Gürsel
Aslı Aydıntaşbaş
Bağış Erten
Bülent Şık
Müjde Yazıcı Ergin
Kemal Göktaş
Metin Celal
Ayşe Yıldırım

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *