İdlib’de son durum

İdlib’de son durum

Gözler günlerdir İdlib’de. Türkiye bölgeden olası bir göç dalgasına karşı hazırlık yapıyor. Kentte de endişeli bir bekleyiş var.

CNN TÜRK muhabiri İsmail Umut Arabacı ve kameraman Hilmi Yaşa, İdlib’deki son durumu İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun’la konuştu. İdlib’de ise hava saldırıları devam ediyor. Bugün de 2 Suriye ve 3 Rus uçağının İdlib’i vurduğu açıklandı.

CNN TÜRK ekibi Suriye’den anbean bildirmeye devam ediyor. CNN TÜRK muhabiri İsmail Umut Arabacı, İdlib’deki son durumu İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun’la konuştu.

İdlib’de son durum

İdlib’deki son durumu anlatan Arabacı, topçu atışlarının Cisr El Sugur ve Kefer Zita bölgelerinde halen devam ettiğini belirtti. Arabacı yaşananları şöyle aktardı: İdlib’deki topçu atışları sivilleri olumsuz etkiliyor. Belediye Başkanı’ndan aldığıöı bilgiye göre yaklaşık bin kişinin şu ana kadar son 4 günde bölgeden ayrıldığı yönünde. İdlib’de herkes öfkeli. Son kale çünkü burası. İdlib’de muhaliflerin bulunduğu son kale. Bugün cuma namazı sonrası da İdlib’de protesto gösterilerinin olacağını söyleyebiliriz. Sivillerde çok olmasa da bir hareketlilik var. Atış yapılan bölgeden iç bölgelere doğru bir kayma var. Bu noktada da İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bir yardım çağrısı oldu. Kızılay, AFAD da olası bir göçe karşı hazırlıktalar” dedi.

3000’e yakın sivil Türkiye sınırına yaklaştı

Arabacı, İdlib’deki son durumu İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun’a da sordu. Tosun, yaşananları şöyle aktardı: “İdlib ölümden kaçan insanların Suriye’de sığınağı haline gelmişti. Özellikle Türkiye sınırına yakın olması ve sınırın da Türk askerleri tarafından korunması ile aslında bu bölgede huzur sağlanmıştı. Şu anki durum ile 3000’e yakın sivilin Türkiye sınırına geldiğini biliyoruz. Bunun için ilk başlarda biz hazırlıklarımızı yaptık. Ancak ilerleyen günlerde bu saldırılar artarsa daha büyük göç dalgalarının Türkiye sınırına gelmesi söz konusu. Biz de durum için Suriye sınırı içerisinde çadırlar kurmayı planlıyoruz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgesinde uygun ortam hazırlanırsa sivillerin buraya da gelmesi söz konusu olabilir. Biz de buna karşı teyakkuza geçmiş durumdayız. Çadır hazırlıklarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Cnn Türk

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *