İngiliz Bakan’dan Google’a sert eleştiri

İngiliz Bakan’dan Google’a sert eleştiri

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt çocuklar için rahatsız edici içerikleri silinmemesi sebebiyle Google’ı ahlaki değerleri umursamamakla suçladı. Halbuki Google, Çin’de sansürlü hizmet verecek!

İngiliz hükümeti, Twitter, YouTube ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerini, saldırgan veya cinsel içerikli materyal ve paylaşımlardan haberdar olmasına rağmen bu içerikleri kaldırmamalarını daha önce de birçok kez eleştirmişti.

Şarku’l Avsat’ın haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanı Hunt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Google, çocuklar için zararlı olan içerikleri silmek için İngiltere veya ABD ile işbirliği yapmazken, Çin’de sansürlü arama hizmeti vermeye hazırlanması olağandışı bir durum gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ağustos ayı başlarında Reuters’a açıklamalarda bulunan kaynaklar, Alphabet Şirketi’nin sahibi olduğu Google’ın, Çin’de bazı kelimeleri ve bir takım internet sitelerini gizleyen bir arama motoru hizmeti vermeyi planladığını belirttiler. Bu hamle ile Google’ın 8 yıl önce terk ettiği içerik kontrol pazarına geri döneceğini ifade ettiler.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *