Mahmud Abbas’a ‘İzlediğin yolu değiştir’ çağrısı

Mahmud Abbas’a ‘İzlediğin yolu değiştir’ çağrısı

Hamas Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, Abbas’a seslendi: ‘Sen halkı böldün, Fetih ve FKÖ bünyesindeki örgütleri birbirinden ayırdın. Peki, ey Abbas! Kime güveniyor ve kimin için çalışıyorsun. Seninle olan kimdir?’

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a mesaj göndererek izlediği yolu değiştirmesini istedi.

El-Hayye dün (30 Ağustos Perşembe) Gazze’de yaptığı basın açıklamasında, “iyi ilişkilerimizin olduğu Ebu Mazin (Abbas)’a kardeşlik ve vatanseverlik duygularımdan hareketle tabi olduğu yolu değiştirmesini öğütlüyorum” dedi.

El-Hayye mesajında Abbas’a seslenerek ‘Firavunca tavır sana yaramaz ve hizmet etmez. Halk birlik ve kuşatmanın kaldırılmasını istiyor. Ne BM’de, ne uluslararası platformlarda ne de başka bir yerde seni hiçbir zaman mahcup etmedik. Ancak sen birçok yerde ve tavırda bizi yüz üstü bıraktın’ ifadesini kullandı.

El-Hayye sözlerini şöyle sürdürdü: “Ey Abbas! Ne Hamas, ne Halk ve Demokratik cepheler, ne İslamî Cihad ne de diğer direniş grupları yanında duruyor. Halk senin birlik sağlamanı, kuşatmayı kaldırmanı, Fetih ile FKÖ bünyesindeki grupları birleştirmeni istiyor. Sen halkı böldün, Fetih ve FKÖ bünyesindeki örgütleri birbirinden ayırdın. Peki, ey Abbas! Kime güveniyor ve kimin için çalışıyorsun. Ne Halk Cephesi, ne İslami Cihad, ne Demokratik Cephe, ne Hamas, ne de Genel Komutanlık seninle birlikte. Peki, seninle olan kimdir?”

El-Hayye açıklamasında Fetih’e halkın istediği noktayı yakalamasını önerdiklerini sözlerine ekledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *