Filistinli 9 gruptan ortak bildiri

Filistinli 9 gruptan ortak bildiri

Filistinli dokuz grup, Filistin halkını hedef alan komplolara karşı koymak ve Gazze ablukasını kırmak için medya diline dikkat edilmesi ve yeniden birliğin sağlanması çağrısında bulundu.

Filistinli grupların yayınladıkları ortak bildiriye Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, İslami Direniş Hareketi (Hamas), İslami Cihad Hareketi, Filistin Demokratik Birliği-Feda, Filistin Halk Partisi, Ulusal Girişim Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık ve Halk Kurtuluş Savaşı Öncüleri-Es-Saika imza attı.

Filistinli gruplar, bölünmüşlük haline son verilerek birliğin sağlanması, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kırılması ve Filistin halkını hedef alan komploların boşa çıkarılması için Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) geçici yönetiminin toplanmasını istedi.

Filistinli grupların ortak bildirisinde, medya yoluyla gerginliği artıracak, uzlaşının önüne yeni engeller koyacak ve birliğin sağlanması için çalışanların işlerini zorlaştıracak açıklamalardan kaçınılması çağrısı yapıldı.

Bildiride, 2011 anlaşmasının temelinde uzlaşı anlaşmalarının uygulanması ve Mısır’ın bu yönde harcadığı çabalarının başarısı için çalışılması talep edildi.

Filistinli gruplar ayrıca, Filistin davasını hedef alan komplolara karşı mücadele amacıyla milli strateji belirleyecek yeni bir Ulusal Konsey seçimi için Ulusal Konsey Hazırlık Komitesi’nin toplanmasını istedi.

Bölgede yaşanan karmaşanın işgal rejimine hizmet ettiğine dikkat çeken Filistinli gruplar, Filistinlilerin komplolara karşı tek vücut olmaları gerektiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *