Filistinli grupların temsilcileri Kahire’ye dönüyor

Filistinli grupların temsilcileri Kahire’ye dönüyor

İşgal rejimiyle ateşkes ve Filistin uzlaşısı konularında geçtiğimiz haftalarda başlayan istişare görüşmelerini sürdürmek üzere Filistinli grupların heyetleri Kahire’ye dönüyor.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), istişare görüşmelerinin Kurban Bayramı’ndan sonra devam etmesi yönünde Filistinli gruplarla görüş birliğine varıldığını açıklamıştı.

Filistinli gruplar, Kahire’de bir araya gelerek, Mısır’ın ve Birleşmiş Milletler’in arabuluculuğunda işgal rejimiyle yapılacak uzun vadeli ateşkes anlaşmasını görüşüyor.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, bayramın ilk günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılmasının yakın olduğunu söyledi.

Heniyye, “Büyük Dönüş Yürüyüşü ve direniş sayesinde bu zalim ablukanın defterini dürmek üzereyiz” dedi.

Ateşkes ve uzlaşı konularındaki görüşmelere katılmak üzere Fetih’ten bir heyetin de Kahire’ye gideceği, Azzam El-Ahmed başkanlığındaki heyette Hüseyin Eş-Şeyh ve Ruhi Fettuh’un yer alacağı açıklandı.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Cemal Muheysin, basına konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Fetih heyetinin Mısır İstihbaratı’na Filistin Yönetimi’nin ve Başkan Mahmud Abbas’ın işgal rejimiyle ateşkesin mevcut haliyle yapılmasını reddettiği bilgisini ileteceğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *