Filistin temsilcileri Kahire’den Gazze’ye döndü

Filistin temsilcileri Kahire’den Gazze’ye döndü

Filistinli grupların heyetleri Mısır İstihbaratı gözetiminde yaklaşık bir hafta istişare görüşmelerinde bulunduktan sonra Pazar günü öğle saatlerinde Kahire’den ayrılarak Gazze’ye döndü.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, heyetler Kurban Bayramından sonra görüşmelere kaldığı yerden devam etmek üzere Kahire’ye dönecekler.

Kaynaklar, Filistinli grupların bölünmüşlük halinin sona erdirilmesi ve uzlaşının sağlanması, ablukanın kaldırılması ve Gazze halkının sıkıntılarına son verilmesi konularında görüş birliğine sahip olduklarını ifade etti.

Filistinli grupların heyetleri Mısır İstihbaratı’nın daveti üzerine işgal rejimiyle ateşkes ve Filistin uzlaşısı konularında görüşmelerde bulunmak için Kahire’ye gitmişti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Halil El-Hayye, Birleşmiş Milletler’in ve Mısır’ın Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılması için harcadığı çabaların başarılı olmasını istediklerini açıkladı.

Halil El-Hayye, Cuma günü Gazze Şeridi sınırında düzenlenen gösterilere katılarak yaptığı konuşmada, Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin amacına ulaşıncaya kadar devam edeceğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *