Sabancı ve Koç ilk altı ayı kârlı geçirdi

Sabancı ve Koç ilk altı ayı kârlı geçirdi

2018’in ilk altı ayında Sabancı Holding 2 milyar 222 milyon kâr ederken, Koç Holding de 2.6 milyar TL kâr elde etti.

Sabancı Holding, konsolide ana ortaklık net kârı 2018 yılının ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52 artırarak 2 milyar 222 milyon liraya çıktı.

Vatan gazetesinin haberine göre, Holding’in kombine satışları bu dönemde yüzde 32 artarak 40 milyar TL’ye yaklaştı. Sabancı Holding’in toplam varlıkları 383 milyar 952 milyon TL’ye ulaşırken toplam konsolide ana ortaklığa ait özkaynakları, 27 milyar 825 milyon TL oldu.

Sabancı Holding üst yöneticisi Mehmet Göçmen “Güçlü özkaynağımız, etkin risk yönetimimiz ve güçlü nakit yaratma yeteneğimiz sayesinde topluluk olarak, Türkiye’ye ve yatırımcılarımıza daha fazla katkı yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gücümüzü her zaman ülkemize olan sorumluluğumuzdan alıyoruz” diye konuştu.

Koç Holding 2.6 milyar kâr etti

Koç Holding de bu yılı oldukça kârlı geçirdi. Bu yılın ilk yarısında konsolide bazda toplam 57.9 milyar TL gelir elde ederken, 2.6 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Kombine yatırımlarımız bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 artarak 4.1 milyar TL’ye yükseldi. Böylelikle son 5 yılda 35 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirmiş olduk. Yatırımlarımıza sürdürülebilir büyüme odağımızla devam ederken, şirketlerimizin küresel çapta rekabetçiliklerini ve yetkinliklerini geliştiriyoruz. 2 yıldır sürdürdüğümüz Dijital Dönüşüm Programımız sayesinde mevcut varlıklarımızın verimliliklerini artırırken bayi ve tedarik zincirimizi daha etkin yönetiyoruz” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *