Erdoğan: ‘Serbest Piyasa kurallarından taviz verilmeyecek’

Erdoğan: ‘Serbest Piyasa kurallarından taviz verilmeyecek’

10. Büyükelçiler konferansında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte serbest piyasa ekonomisinin kurallarından asla taviz verilmediğini ve verilmeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10. Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Kurun geldiği yerin ekonomik izahı olmadığı gibi, sürdürülebilirliği de yoktur. Döviz kuru, ekonominin kuralları içindeki makul seviyesi neyse, en kısa zamanda mutlaka oraya inecektir” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin diğer alanlarda olduğu gibi, ekonomide de bir kuşatmayla karşı karşıya olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Gezi olaylarıyla başlayan, 15-25 Aralık girişimiyle devam eden, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüyle bir üst aşamaya taşınan saldırıların, bir müddet daha devam edeceği açıktır. Türkiye’nin bağımsızlığını, ekonomik çıkarlarını, millî onurunu, haysiyet ve şahsiyetini hedef alan bu atakların farklı biçimlerine karşı da hazırlıklı olmalıyız. Son yıllarda terörden ekonomik manipülasyonlara bir dizi operasyona maruz kalmamızın en önemli sebebi, millî menfaatlerimiz noktasında tavizsiz bir tutum takınmış olmamızdır.”

Döviz kurundaki gelişmelerin ekonomik hiçbir temelinin olmadığını, tamamen Türkiye’ye bir saldırı mahiyeti taşıdığının, muvafık-muhalif herkesin ortak tespiti olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün yaşadığımız hadisenin, ne 1994 kriziyle, ne 2001 kriziyle, ne 2007 kriziyle bir ilgisi yoktur. Gerçekten bambaşka bir durumla karşı karşıyayız. Bu saldırılara karşı Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile diğer ilgili ekonomi birimlerimiz gereken adımları atıyorlar, atmaya devam edecekler” dedi.

“Kurun geldiği yerin ekonomik izahı olmadığı gibi, sürdürülebilirliği de yoktur. Döviz kuru, ekonominin kuralları içindeki makul seviyesi neyse, en kısa zamanda mutlaka oraya inecektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte serbest piyasa ekonomisinin kurallarından asla taviz verilmediğini ve verilmeyeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aksi yönde çıkartılan söylentilere hiç kimse itibar etmemelidir. Dün de söylediğim gibi, biz bu oyunu gördük ve duruşumuzdan taviz vermeyeceğimizi bir kez daha ilan ederek, tavrımızı ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *