Dilipak: Bana göre sürpriz yok!

Dilipak: Bana göre sürpriz yok!

Ekonomik krizi yorumlayan Abdurrahman Dilipak, “Bana göre, sürpriz yok. Bir gün bu işlerin bu noktaya gelebileceğini düşünmemiz ve ona göre tedbirler almamız gerekiyordu. Ve böyle zor zamanlar için kadrolarımız olmalı, içeride ve dışarıda yardımlaşacağımız dostlar edinmeli idik.”

Abdurrahman Dilipak’ın Yeni Akit’teki “Bu gidiş nereye?” yazısından bazı bölümler şöyle:

Kapitalizmin ve Siyonizmin krizi

“Kapitalizmin krizi bu. Bu süreç Westfalya sürecinin sonu! 300 yıllık bir sürecin sonu bu. Sömürü imparatorluğunun geldiği nokta bu.. Sistemin son hamlesi, “Tarihin sonu” ve “Medeniyetlerarası savaş” şeklinde tanımlanan BOP ve FETÖ hamlesi idi. Afganistan, İran, Irak, Suriye, Yemen, Mısır, Libya, Tunus, 15 Temmuz, hepsi bu  anlamda sistem krizinin öncü işaretleri.. Sistem çöktüğünde kriz Amerika’yı, Latin Amerika’yı, Avrupa’yı, Asya’yı, tüm dünyayı vuracak. Bu işten Afrika, Rusya, Çin, Hindistan, Japonya herkes etkilenecek, etkilenmeyecek hiçbir ülke yok.”

Bu kriz daha uzun sürecek

“300 yıl önce dünyayı işgal eden, haraca bağlayan sömürge imparatorlukları, önce insanları toprak, kan, din / mezhep ve dil temelinde uluslara ayırdılar. Sonra bunlar arasında bir ekonomik, siyasi bir düzen oluşturdular. Bu süreçte kendi aralarında 100 yıl savaştılar. Bu düzenin inşası sırasında ve sonrasında inanılmaz savaşlar yaşandı. 20. Yüzyılda bu defa dünyayı paylaşma konusunda kendi aralarında bir paylaşım savaşına girdiler ve on milyonlarca insan savaşlarda öldü, yüz milyonlarca insan açlık ve hastalıktan telef oldu. 1. Dünya savaşı, 2. Dünya savaşı, soğuk savaş.. Bugün gelinen noktadaki kriz Kapitalizmin ve Siyonizm’in krizidir. Bu sonuçları itibarı ile ötekilerden daha kanlı olacak. Daha uzun bir zamana da yayılabilir.”

“Dolar kurşununu yeni yedik. Daha sancısı zaman içinde hissedilecek. İlaç ve elektroniklerin, yani ithal ürünlerin fiyatları patlayacak. Bankaların krizi piyasayı da vuracak. Bunlara hazır olalım. Bu melanet sadece Trump’ın başının altından çıkmıyor.”

İşbirlikçilerden hesap sorun

“Türkiye’nin düşmesine, parçalanmasına sistem izin vermez. Eğer böyle bir durum olursa bu dünya savaşı demektir.. Bayram sonrası süreç durabilir, ama arkasında içeride ciddi bir operasyondan söz etmek kehanet olmayacaktır. İçerideki işbirlikçilerden hesap sormadan, evin içindeki hırsızı yakalamadan bu işin üstesinden gelemezsiniz. Ama hırsızın ortakları sadece evin çalışanları değil, içeriden birileri ile de işbirliği içindeler.. Evet, en yakınızdakilere bakın bir, güvendiklerinize, görevlendirdiklerinize bakın. Bunların para ilişkilerini, fuhuş ve kumar, uyuşturucu, mafya ilişkilerini takibe alın. Çünkü hepsi aynı yere çıkıyor sonuçta. Bu iş bireysel zaafların ötesinde bir durum.”

Geç kalınırsa içinden çıkılmaz hale gelir

“O sözü edilen MASAK operasyonu piyasada bir paniğe sebeb olabilir. Domino etkisi ile bütün piyasa krize sürüklenebilir. Yanlış yapan varsa, Maliye, İstihbarat çağırıp konuşsunlar. Doğrudan mediaya malzeme olacak şekilde polisiye operasyonlar ve yargı süreçleri sıkıntı doğurabilir. Birtakım hainler de boş durmuyor. Herhalde oturup bekleyecek halimiz de yok. Öte yandan yapanın da yanına kâr kalmamalı. Ne yapılacaksa, piyasayı panikletmeden yapmalı. Çok geç kalınırsa da bu iş daha da içinden çıkılmaz bir hale gelebilir. Bu anlamda piyasayla ilgili kamu aktörleri senkronize bir şekilde hareket etmesi gerek. Aktif bir kriz yönetimi şart.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *