Filistinli gruplardan ‘Ulusal Ortaklık ve Uzlaşı’ vurgusu

Filistinli gruplardan ‘Ulusal Ortaklık ve Uzlaşı’ vurgusu

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Pazar günü, Filistinli gruplarla yaptığı toplantı ortaklık ve ulusal uzlaşıya bağlılık vurgusuyla sona erdi. 

Toplantıda ayrıca Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılması, uzlaşının hayata geçirilmesi ve Yüzyılın Anlaşması’nın reddedilmesi çağrısı yapıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin bildirdiğine göre, toplantıya Fetih dahil tüm gruplar katıldı.

Toplantıda Filistin uzlaşısı, ateşkes, Gazze Şeridi’nde gerçekleştirilecek insani projeler, Gazze’ye uygulanan ablukanın ve yaptırımların kaldırılması konularının ele alındığı ifade edildi.

Filistinli grupların uzlaşının 2011 Kahire Anlaşması ve sonrasında imzalanan anlaşmalar temelinde hayata geçirilmesinin zorunlu olduğu noktasında birleştikleri kaydedildi.

Toplantıda ayrıca direniş hakkını korumakla birlikte Filistin halkını savaştan uzak tutma ve işgal rejimi bağlı kaldıkça 2014’teki ateşkes anlaşmasına bağlı kalma konusunda anlaşıldığı belirtildi.

İnsani projeler için siyasi bedeller ödenmesi şartını reddeden Filistinli gruplar, Yüzyılın Anlaşması’nın reddedilmesi konusunda da görüş birliğine vardı.

Filistinli gruplar, toplantıyı organize eden ve siyasi ortaklık ilkesine bağlılığını gösteren Hamas’a övgüde bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *