İran Uluslararası İslami İnsan Hakları konferansı düzenledi

İran Uluslararası İslami İnsan Hakları konferansı düzenledi

İran’ın 3’üncüsünü düzenlediği Uluslararası İslami İnsan Hakları konferansı Tahran’da başladı.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre, söz konusu konferansa Yemen başta olmak üzere çeşitli ülkelerden bir grup Müslüman düşünür ve mücadeleci katılmış bulunuyor.

Söz konusu konferansın açılışında konuşan İran kadın haklarını koruma kurumu genel müdürü Atiye Kuşuni, Müslüman ülkelerin İslami İnsan hakları bildirgesinin doğru ve dakik bir şekilde uygulanması için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti takviminde 5 Ağustos tarihi İslami İnsan hakları ve İnsani Keramet günü olarak adlandırılmış.

(Pars Today)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Ş. Hüseyinoğlu
    5 Ağustos 2018, 11:06

    Hikâye bu ya, Osmanlı’nın son dönemlerinde bir kişi ölüm döşeğinde etrafındakilere "Öbür taraftakiler İstanbul’da işler ne durumda diye sorarlarsa ne diyeyim?" diye sorunca "Bekri Mustafa Ayasofya’ya imam oldu dersin, onlar anlarlar" demiş ordakilerden biri.
    Suriye’de kâfir dikta Esed rejiminin katliam ortaklığını yapan İran’ın, İslami İnsan Hakları Konferansı düzenlemesi de o hesap.
    İran’ın "İslami İnsan Hakları Konferansı" düzenlediği, AmeriKAN emperyalizminin insan hakları raporları açıkladığı, NATO üyesi ve her yanı aktif NATO ve AmeriKAN üssüyle dolu Türkiye’nin ümmetin kalesi olarak nitelendirildiği bir dünya burası işte.

    REPLY