Çavuşoğlu ve Pompeo çözüm konusunda mutabık kaldı

Çavuşoğlu ve Pompeo çözüm konusunda mutabık kaldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında bu sabah Singapur’da gerçekleşen ikili görüşme sona erdi. İki bakan sorunların çözümü konusunda mutabık kaldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Singapur’da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ikili temaslarına devam ediyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo’nun görüşmesi TSİ 07.30’da başladı ve 08.15 gibi görüşme sona erdi. İki bakan sorunların çözümü konusunda mutabık kaldı.

Son olarak Singapur’da yapacakları yüz yüze görüşmeden önce ABD tarafının talebi üzerine 1 Ağustos’ta telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo, 18, 26 ve 28 Temmuz’da yaptıkları telefon konuşmalarıyla son 15 günde 4 kez istişarelerde bulunmuştu.

Çavuşoğlu, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’le de ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.

(Milliyet)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *