ABD: ‘Yaptırımlar, Brunson serbest kalana kadar sürecek’

ABD: ‘Yaptırımlar, Brunson serbest kalana kadar sürecek’

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de yaptığı açıklamada, yaptırımların Brunson’ın serbest kalana kadar devam edeceğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da açıklamasında, “Türk İçişleri ve Adalet Bakanı’na yaptırım uygulanacak. Yaptırım gerekçesi iki bakanın rahip Brunson’ın tutukluluğunda ilişkili bulunması” dedi.

Abdülhamit Gül ve Süleyman Soylu’ya yaptırım 

Casusluk yaptığı, FETÖ/PDY ve PKK terör örgütleri adına suç işlediği iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen Amerikalı rahip Andrew Brunson’ın tutukluluğu sonrası iyice gerginleşen Türkiye-Amerika ilişkileri, Washington’ın skandal sayılabilecek yeni adımıyla farklı bir boyuta geçti.

Milliyet’in haberine göre, Beyaz Saray rahip Brunson’ın tutuklanmasından sorumlu tuttuğu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Gerginlikte yeni aşama

Bir süredir Türkiye’nin Rusya’dan S-400 sistemleri alımına karar vermesi ve son olarak da rahip Andrew Brunson’ın tutukluluk halinin, “sağlık sorunları” dikkate alınarak ev hapsine çevrilmesiyle gergin seyreden iki ülke ilişkileri, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders’ın dün yaptığı açıklamayla farklı bir aşamaya geçti. Sanders’ın açıklamasında, “ABD Başkanı’nın talimatı doğrultusunda ABD Hazine Bakanlığı, rahip Brunson’ın gözaltına alınması ve tutuklanmasında önemli rol oynayan İçişleri ve Adalet bakanlarına yaptırım uygulamaktadır” ifadesi yer aldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *