Arabistan’a en büyük Sinema Kompleksi geliyor

Arabistan’a en büyük Sinema Kompleksi geliyor

Gittikçe ılımlı hale gelen Suudi Arabistan’da günlük hayatta da bu değişim gözle görülür şekilde yaşanıyor. Mena bölgesinin en büyük sinema işletmecisi Vox, ‘Riyad’ın yüzü’ projesi kapsamında Suudi Arabistan’daki en büyük sinema kompleksini açmaya hazırlanıyor.

Müşterilerinin sinema salonlarına yönelik artan talebini karşılamak için 2019’un başında hayata geçireceği projede Vox Sinema, büyük bir kompleks açmayı planlıyor.

Şarku’l Avsat’ın bildirdiğine göre, Dolby Atmos ses sistemiyle desteklenen dev ekranlar, sinemaseverlere gerçekçi, daha net ve daha yakın görüntüler sunan en son teknoloji ile benzersiz bir görsel ve işitsel deneyim sunacak. Bununla birlikte salonlar izleyicilerin konforuna uygun şekilde geniş dizaynlara sahip olacak. Minik sinemaseverlerin deneyimini daha keyifli hale getirmek için renkli koltuklarla donatılan çocuk sineması salonlarında çeşitli aile filmleri ve animasyonlar izleyicinin beğenisine sunulacak.

Yüksek talep

Vox Sinema, Riyad’da 4 ayrı salon barındıran sinema salonunu 30 Nisan’da Riyad Park alışveriş merkezinde açtı.

Vox, toplamda 328 koltuğa sahip ilk salon açılışından bu yana yüzde 95 doluluk oranı ve farklı yaş kategorilerinde toplam 75 binden fazla izleyici ile artan bir taleple karşılaştı.

Vox Sinema salonlarında vizyona giren filmler arasında dünyanın en çok izlenen ve gişe rekorları kıran Yenilmezler, Kara Panter, Sessiz Bir Yer, Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili, Gökdelen ve daha pek çok aksiyon, korku, aile ve drama türünde filmler yer aldı.

Yenilmezler filmine sosyal medya üzerinden gösterilen büyük ilgiye Vox Sinema yeni filmlerle karşılık verdi. Kurum, Görevimiz Tehlike, 22 Mil ve daha birçok büyük yapımları izleyicisiyle buluşturmaya devam ediyor.

Cidde’de de açılacak

Bununla birlikte Vox Sinema bu ay Cidde’de yeni bir sinema salonunu daha hizmete açtığını duyurdu. Şirketin bu yıl sonuna kadar Cidde’de açmayı planladığı bir başka sinema salonu projesi daha var.

Vox Sinema, Suudi Arabistan genelinde film severlerin ilgisini çekmeye devam etmek için 2019’un ilk çeyreğinde yaklaşık 80 salonluk sinema kompleksleri açmayı planlıyor.

Vox Sinema, önümüzdeki beş yıl içinde 600 salonluk sinema komplekslerine yapacağı 2 milyar riyallik yatırım planlamasıyla Suudi gençleri için sunacağı istihdam olanaklarını da artıracak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *