Akın İpek’e ‘ev hapsi’ ne anlama geliyor?

Akın İpek’e ‘ev hapsi’ ne anlama geliyor?

İngiltere’de olduğu ortaya çıkan, FETÖ’nün önemli isimlerinden Akın İpek hakkında İngiltere’nin aldığı kararı iki gelişmeyle birlikte okumakta yarar var..

Star gazetesi yazarlarından Ersoy Dede, İngiltere’nin İpek’i iade aşamasına geldiği havasına girenlere, “Ya hu biraz yavaş.. Ne oluyorsunuz!.. Orası Akın İpek’in anavatanı…” diye yazdı. İpek’in iade edilmeyeceğini bilakis koruma altına alındığını belirten Ersoy, bunun sebeplerini de şöyle anlattı:

FETÖ’nün finans ayağındaki en önemli isimlerden biri olan Akın İpek’e sığındığı İngiltere’de ev hapsi kararı çıkmış. Dün bir baktım herkes İngiltere’nin bize Akın İpek’i iade etme aşamasına geldiğini falan yazıp çizmeye başlamış.. Ya hu biraz yavaş.. Ne oluyorsunuz!.. Orası Akın İpek’in anavatanı.. Şimdi biraz kenara çekilip resmin bütününe bakın..Daha bir hafta önce bizim istihbaratımız, Akın İpek’i özel plakalı aracıyla görüntüleyip, ‘ensendeyiz’ mesajı vermişti.. Aynı gün, Pensilvanya’da yaşayan hocası ne dedi; “.. buldukları yerde götürüyorlar, fazla ortalarda dolaşmayın..”..

İşte İngiltere’nin aldığı kararı bu iki gelişmeyle birlikte okumakta yarar var.. MİT’in tam da dış operasyonlara ağırlık verdiği, arka arkaya paketler getirdiği bir dönemde, bağlı bulunduğu servis, Akın İpek’i koruma altına almış durumda.. Ne o?.. Sahiden İngiltere ile tam bir işbirliği içinde olduğumuz hissine mi kapılmıştınız bir an için?..

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *