Esad ile PKK arasında baraj anlaşması

Esad ile PKK arasında baraj anlaşması

YPG/PKK, elindeki iki büyük barajın işletmesini rejime devredecek. Bunun karşılığında Esed rejimi de PKK işgalindeki bölgelere elektrik ve su verecek. Petrol sahaları için de görüşmeler sürüyor.

Terör örgütü YPG/PKK ve Beşşar Esed rejimi, bir aydır yürüttükleri müzakereleri sonuçlandırarak Suriye’nin en büyük barajı Tabka ve Fırat Nehri üzerindeki Tişrin’in işletme haklarının rejime devredilmesinde uzlaştı. Anlaşmaya göre, rejim ekipleri barajlara ait tesislere kalıcı olarak yerleşecek. Bunun karşılığında rejim, YPG/PKK işgalindeki bölgelere elektrik ve su dağıtacak.

Petrol için de temasta

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre YPG/PKK ve rejim, Irak sınırındaki Deyrizor’da örgütün işgalinde bulunan petrol yataklarının işletmesi için de görüşmeler yapıyor. YPG/PKK ve rejim, 2 Haziran’da El Ömer’den çıkartılan petrolü takas etme konusunda anlaşmaya varmıştı. Yaklaşık 1 yıl önce Suriye’de örgütün işgal ettiği Haseke ilindeki sahalardan çıkarılan petrolün gelirini paylaşma kararı alınmıştı.

Suriye’den besleniyor

ABD destekli terör örgütü YPG/PKK, Suriye’deki petrol kaynaklarının yaklaşık yüzde 70’ini işgal ediyor. Suriye topraklarının dörtte birini işgal eden YPG/PKK, ABD’nin askeri desteğiyle ülkenin en büyük üç barajını da ele geçirmişti. Fırat Nehri üzerindeki barajlar, ülkenin elektrik ve sulama ihtiyacının büyük kısmını karşılayabiliyor.

Temizliğe devam

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 18 Mart’ta terörden temizlediği Suriye’nin Afrin ilçesinde mayın ve patlayıcı arama tarama çalışmalarını sürdürüyor. Uzman ekipler, Afrin’de terör örgütünce önceden tuzaklanmış patlayıcıları dedektörlerle belirleyerek imha ediyor. Afrin ilçe merkezinin yanı sıra ilçenin kuzeybatısındaki Racu beldesini çevreleyen dağlarda da arama tarama çalışmaları yapılıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *