​İsrail mahkemesi Ebru Özkan’ın şartlı tahliyesine hükmetti ​

​İsrail mahkemesi Ebru Özkan’ın şartlı tahliyesine hükmetti ​

İşgal rejimi askeri mahkemesi 9 temmuz pazartesi aldığı kararla, yaklaşık bir ay önce Kudüs’ten İstanbul’a dönerken havaalanında gözaltına alınan Ebru Özkan’ın şartlı tahliyesine karar verdi.

Özkan’ın avukatı Ömer Hamayise, Salim Askeri Mahkemesi’nin Özkan’ın pasaportuna el konularak serbest bırakılmasına ve 15 bin şikel (4200 dolar) kefalet ödemesine, dava sonuçlanana kadar İsrail’de ikamet ettiği yere en yakın karakola haftada iki kez imza vermeye gitmesine karar verdiğini söyledi.

Hamayise, işgal rejimi askeri mahkemesinin kararının savcılığın bugün saat 17:00’ye kadar itiraz etmemesi halinde yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Savcılığın askeri mahkemenin kararına itiraz etmesi ve yeterli delili sunamaması halinde de kararın uygulanacağını belirten Hamayise, itirazın kabul edilmesi halinde nihai kararı bir üst mahkemenin vereceğini söyledi.

Hamayise, Özkan’ın duruşmasını Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinden yetkililerin de takip ettiğini açıkladı.

İşgal rejimi savcılığı Pazar günü iddianamesini tamamladı ve Özkan’a Hamas’a yardım ve çeşitli hizmetlerde bulunmak, ülkenin düzenini bozmak ve düşman bir tarafın gönderdiği parayı ülkeye sokmak şeklinde dört ayrı suçlama yöneltti.

​Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *