Küresel bir şirket daha ‘Hile’ yaptığını itiraf etti

Küresel bir şirket daha ‘Hile’ yaptığını itiraf etti

Daha önce Alman otomobil şirketlerinin egzoz emisyon hilesinin Japon otomobil devi Nissan tarafından da yapıldığı, kendi açıklaması ile ortaya çıktı. Nissan şirketi, egzoz emisyonları ve yakıt tüketimi hakkındaki verilerin kasıtlı olarak değiştirilmiş olduğunu, dün yaptığı açıklamayla itiraf etti.

Milliyet’in haberine göre, Nissan, geçen yıl yürüttüğü operasyonların testleri sırasında ortaya çıkan tahriflerden kaç otomobilin etkilendiğini ise açıklamadı. Testte ayrıca, egzoz emisyonları ve yakıt ekonomisi ile ilgili denetim raporlarının öngörülen test ortamından saptığı ve değiştirilmiş ölçüm değerlerine dayanarak hazırlandığı ifade edildi.

Şirket, yaşanan son sahte veri skandalından sonra ise ‘tam ve kapsamlı bir soruşturma’ sözü verdi.

Nissan, yaşanan skandal üzerine güvenilir verileri yeniden kontrol ettiğini ve GT-R hariç tüm araçların Japon güvenlik standartlarını karşıladığını açıkladı. Şirket açıklamasında, “Nissan, örnekleme testlerine tabi olan tüm modellerin Nissan’ın yakıt ekonomisi için teknik özelliklerini garanti ettiğini teyit etmek için verileri yeniden doğruladı. Bu, Nissan tarafından açıklanan rakamlarda hiçbir hata olmadığını gösteriyor” denildi.

Nissan, 2017 yılının ekim ayında ortaya çıkan bir diğer yakıt tüketim verisi skandalından sonra 1.2 milyon aracını piyasadan geri çağırmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *