Türkiye’deki seçimin sonuçlarını tartıştılar

Türkiye’deki seçimin sonuçlarını tartıştılar

Tartışmanın yapıldığı yer, önde gelen neocon’ların buluştuğu, üyelerinin arasında İsrail yanlısı Evanjelik hareketin beyin takımının da yer aldığı “Foundation for Defense of Democracies”in (FDD) merkezi…

Serdar Turgut, seçim sonuçlarının takip edildiği yerlerden biri olan Amerika’da yapılan bir toplantıya ilişkin topladığı bilgileri paylaştı. Habertürk’te bugünkü yazısında okurlarına bu toplantıyla ilgili bilgi sunan Turgut, katılımcıların Erdoğan karşıtı olduğunu vurgularken, F35 konusunun konuşulduğunu da belirtti.

Serdar Turgut şu ayrıntılara yer verdi:

BİR süredir Washington’u perde arkasından yöneten merkez konumuna gelen, önde gelen neocon’ların buluştuğu, üyelerinin arasında İsrail yanlısı Evanjelik hareketin beyin takımının da yer aldığı “Foundation for Defense of Democracies”in (FDD) merkezi, Beyaz Saray’ın çok yakınındaki M Sokağı’ndadır.

Gina Haspel’ın CIA Başkanlığı’na, Mike Pompeo’nun Dışişleri Bakanlığı’na atanacağını öğrendiklerinde bir partinin düzenlendiği bu merkezde, seçim sonuçları alınır alınmaz Türkiye’yle ilgili bir toplantı da yapıldı.

Seçim sonucunun değerlendirildiği ve ABD-Türkiye ilişkisinin geleceğinin tartışıldığı toplantıya konuşmacı olarak Türkiye’ye F-35’lerin gönderilmesine engel çıkaran tasarıyı hazırlayan Senatör James Lankford’un davet edilmesi, aslında toplantının amacı ve içeriği hakkında bilgi vermeye yetiyordu.

Toplantıya Türkiye’ye en sert sözleri söyleyen senatörün davet edilmesi, Washington’un derin mekanizmalarını takip eden bizler için pek şaşırtıcı değildi.

Çünkü daha önce de yazdığım gibi bu FDD, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en karşı olan, hatta ona düşman olduğunu söyleyebileceğimiz etkili isimleri bünyesinde barındırıyor.

‘MÜTTEFİKİMİZİ GERİ İSTİYORUZ’

Senatör Lankford açılış konuşmasına Türkiye’de FETÖ’den tutuklu Rahip Brunson ile başladı.

Sözlerine şu anda Amerikan Evanjelik çevrelerinin en önem verdiği bu konuyla başlayan Lankford, konuşmasının sonunda Amerikan işadamlarına Türkiye’ye gitmeyin çağrısı yaptı.

Türkiye’de haksız tutuklamaların olduğunu ve işadamları dahil tüm Amerikalıların tehlike altında bulunduğunu ileri sürdü.

Senatör Lankford, Brunson’dan başka F-35’ler konusuna da girdi.

Türkiye’nin artık gerçek bir NATO üyesiymiş gibi davranmadığını, S-400 füzeleri alarak NATO sistemlerini tehlikeye düşüreceğini iddia ederek “Türkiye’nin hangi yöne gideceği net belli oluncaya kadar F-35’ler kesinlikle verilmemeli” dedi.

Senatör, “Bizler eski müttefikimiz ve dostumuzu özledik, Türkiye’yle yeniden konuşup anlaşmak istiyoruz” deyince salondakilerden de destek geldiği görüldü.

ERDOĞAN KARŞITLARI BİR ARADA

Aktif üyeleri arasında eski Türkiye büyükelçisi ve Türkiye karşıtı Eric Edelman, Türkiye’ye karşı sert politikalar yürütülmesini isteyen Frank Gaffney, Türkiye’den devşirdiği Evanjelik ajanları kullanan Trump’ın eski danışmanı Sebastian Gorka, Erdoğan’a karşı olan eski başstratejist Steve Bannon, Türkiye karşıtı Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Netanyahu’nun arkadaşı ve ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması planının gizli mimarı milyarder Sheldon Adelson da bulunuyor.

Bunlar bir yandan Evenjelik tabanın nabzını tutarken bir yandan da neocon görüşlerini devlete yayıyor ve her fırsatta Erdoğan karşıtı işlere imza atıyorlar.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *