Şebnem Bursalı: ‘Bu, gerçek anlamda bir demokrasi devrimidir’

Şebnem Bursalı: ‘Bu, gerçek anlamda bir demokrasi devrimidir’

Takvim gazetesi yazarlarından Şebnem Bursalı, seçimleri yorumladığı yazısında Türk milletinin demokrasiye sahip çıktığını öne sürdü.

Son derece demokratik bir seçim gerçekleştiğini savunan Bursalı, “Türk halkı, kendisini yönetecek siyasi sistemi ilk kez bir halk oylaması ile kendi iradesiyle tercih etmiş ve bu iradesine yine sahip çıkmıştır.” diye yazdı. Şebnem Bursalı, bugünkü yazısının bir bölümünde, İşte Gerçek Demokrasi Devrimi başlığı altında ise bu devrimi şöyle anlatıyor:

24 Haziran seçimlerinin galiplerini açıklarken Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Evrensel demokrasi tanımını yaparken bir ülkede seçimlerin ne kadar demokratik ortamda yapıldığı ile kıyaslarsınız. Ve; seçmenin seçimlere katılım oranının yüksekliğine bakarak yorum yaparsınız. Seçmenin yüzde 70’inin çok üstünde bir oranla Türk seçmeni ve Türk milleti, demokrasiye, geleceğine ne kadar çok sahip çıktığını bir kez daha ispatlamıştır. Keza; birkaç istisna haricinde Türkiye genelindeki seçimlerin son derece demokratik, barış ve huzur içinde geçmesi çok ama çok önemlidir. Bunun yanı sıra; Türk demokrasisine laf edenlere bir çift sözüm daha olacak; Türk halkı, kendisini yönetecek siyasi sistemi ilk kez bir halk oylaması ile kendi iradesiyle tercih etmiş ve bu iradesine yine sahip çıkmıştır. Dünyada, yönetim sistemlerinin darbelerle, kanlı değiştirildiği hatırlanırsa; bizdeki kansız, savaşsız, demokrasi ve barış içinde olmasının anlamı gerçekten çok büyüktür ve çok da değerlidir.
İşte bunun adı; gerçek demokrasidir.
Bu, gerçek anlamda bir demokrasi devrimidir. NOKTA…

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *