Alatlı: ABD’nin İsrail düşkünlüğü petrol ile açıklanamaz

Alatlı: ABD’nin İsrail düşkünlüğü petrol ile açıklanamaz

ABD’nin İsrail düşkünlüğünü jeopolitik çıkarların ötesinde, daha şimdiden alternatif enerji kaynakları ile ikame edilme yolunda olan petrolle açıklamak yeterli değildir.

Ayşe Böhürler’in Yeni Şafak için sorularını yanıtlayan yazar Alev Alatlı, ABD ve İsrail ilişkisinin boyutunu da değerlendirdi. Böhürler’in, “Yahudileşen bir Hristiyanlık’tan ve Ağlama Duvarı’nın önünde dua eden bir Amerikan Başkanı’ndan bahsediyorsunuz. ABD’nin bu denli şiddetli İsrail düşkünlüğünü nasıl yorumlamalıyız sizce?” sorusuna şöyle cevap verdi Alatlı:

Daha 2007’de, bundan on bir yıl önce, Daniel Pipes nam aşağılık adamın “Bence Taliban ile AKP arasından hiçbir fark yok” diye yazdığını unutmayın. Kimdir bu Daniel Pipes? Polonya Yahudisi bir ailenin ABD doğumlu haddini bilmez oğlu, sütun yazarı. “Ilımlı İslâm Testi” diye bilinen garabetin müellifi, 1949 Massachusetts doğumlu, neo-con bir tarihçi, velut bir yazar. İslam dünyasının dışı onları, içi bizi yakar, eyvallah, lâkin gelinen noktada bizim bildiğimiz İbrahimi dinler silsilesinin dağıldığını, ehli kitaba yepyeni bir gözle bakmamız gerektiği bilmek zorundayız. Diyeceğim, ABD’nin İsrail düşkünlüğünü jeopolitik çıkarların ötesinde, daha şimdiden alternatif enerji kaynakları ile ikame edilme yolunda olan petrolle açıklamak yeterli değildir. İsrail’in spiritüel bir tutkuya dönüştürülmüş olduğunu gözardı etmek hamakat olur.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *