Alev Alatlı: “Ölü toprağı serpilmiş gibiyiz”

Alev Alatlı: “Ölü toprağı serpilmiş gibiyiz”

Alatlı: “Benim Türkiye’ye en büyük itirazım; acemi köşkünde uyuyoruz. Okumuyoruz, takip etmiyoruz, fikri takip yapmıyoruz. Etrafımızda ne döndüğünü görmüyoruz.”

Yazar Alev Alatlı, katıldığı programda torpille yapılan işe alımlara tepki gösterdi. Bu durumun önüne geçilmesi için toplumda samimiyetin tesis edilmesini önerdi. Alev Alatlı, önceki gece TRT’de yayınlanan ‘İnsanlık Hali’ programına katıldı.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre, programda TRT Genel Müdür Şenol Göka’nın ağabeyi Prof. Erol Göka ile Prof. Kemal Sayar’ın sorularını yanıtlayan yazar şu mesajları verdi:

Mecelle Hakimi: Biz liyakat, iyilik, ehliyet, ahlak hepsini karıştırdık. Mecelle’nin tarif ettiği hakimi niye bugün mumla arıyorsun.? Çıkış yolu samimiyet. Bektaşi bir tarafım var. Bizim ‘can’lığa soyunmamız lazım. Çok kıvırıyoruz. Dürüst değiliz.

Secdeye Gelen: Ehliyet ile secdeyi karıştırmamayı çok önemsiyorum. Bir insan, Müslüman, takva ehlidir diye işe alınmamalı. Öncelik ehliyeti olmalı. Bir gün kraliçe olursam bilin bakalım ne yapacağım? Din dersini 9’uncu sınıfta vereceğim. Ekonomiye giriş, iktisat, hukuk koyacağım liselere. (Erol Göka: Böyle diyorsunuz ya bazı mütedeyyinleri alındırdınız…) Ne yapayım? Herkes herkesi sevemez. Hz.Muhammed bile herkesin onayını alamamıştır, biz kim oluyoruz.

Dışarıda Eğitim: Türk toplumunun gözü dışarıda. Gençleri içeride tutamıyoruz. Bedava lisans öğrencisi yetiştiriyoruz, yurt dışına gidiyor, geri dönmüyor, faydası yok. Son kaç senedir hangi siyasimiz çocuğunu dışarıda okutmadı? Ben de ABD eğitimliyim, çok iyi okulları var ama abartıldığı gibi değil.

Alatlı, Türkiye’nin halini ise şöyle anlattı:

“Türkiye, dünyanın iyiliği için yaşamak zorundadır. Dünyayı getirdikleri yer bizim sorumluluğumuz değil, onlar yaptılar. Ozonu delen de, havayı kirletenler de bunlar… Dünya bir ayettir bunu unuttuk. Muhafazakar arkadaşlar sağ olsun, unuttular! Benim Türkiye’ye en büyük itirazım; acemi köşkünde uyuyoruz. Okumuyoruz, takip etmiyoruz, fikri takip yapmıyoruz. Etrafımızda ne döndüğünü görmüyoruz. Ölü toprağı serpilmiş gibiyiz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *