İftar geleneğine karşı olan ABD Başkanı iftar verdi

İftar geleneğine karşı olan ABD Başkanı iftar verdi

Trump geçen yıl, eski başkanlar Bill Clinton, George W. Bush ve Barack Obama’nın sürdürdüğü geleneğini kırarak iftar yemeği vermemişti.

Trump, 2016 başkanlık seçim kampanyasında Amerika’ya gelecek Müslümanlara seyahat yasağı getirilmesini savunmuş, başkan olduktan sonra da çoğunluğu Müslüman olan bazı ülkelere seyahat kısıtlaması getiren kararnameler imzalamıştı. Buna karşın dün akşam Beyaz Saray’da iftar yemeği verdi. Trump’tan önceki başkanların verdiği iftara geleneksel olarak diplomatlar ve Amerika Müslüman toplumunun liderleri katılıyordu.

Amerikanın Sesi tarafından bildirildiğine göre dünkü yemeğe 30 ila 40 davetlinin katılması bekleniyordu ancak Beyaz Saray yemekten önce konuk listesini yayınlamadı.

MÜSLÜMANLARDAN BOYKOT

Bazı Amerikan Müslüman gruplar yemeği boykot edeceklerini açıklamış, bu gruplar Beyaz Saray’ın hemen karşısındaki Lafayette Meydanı’nda protesto gösterisi yapma ve iftar organizasyonu düzenleme kararı almıştı.

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) sözcüsü İbrahim Hooper The Guardian’a verdiği demeçte, “yönetimin İslamofobi ve beyaz ırkın üstünlüğü konularındaki duruşu ve politikaları nedeniyle muteber Amerikan Müslüman örgütleri ya da liderlerinin davet edileceğini ya da katılmayı kabul edeceklerini sanmadığını” belirtti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *