Alman gazetesi: ‘Amerikalı Büyükelçiye haddi bildirilmeli’

Alman gazetesi: ‘Amerikalı Büyükelçiye haddi bildirilmeli’

Göreve gelir gelmez yaptığı açıklamalar ile Almanların tepkisini çeken Amerika’nın Almanya Büyükelçisinin sözleri eleştiri almaya devam ediyor. Bir Alman gazetesi, büyükelçiye haddinin bildirilmesi gerektiğini yazdı.

Almanya’daki ABD Büyükelçisi Richard Grenell’in açıklamaları tartışmalara yol açtı. Grenell göreve başladığı gün, Alman şirketlerini İran’dan çekilmeye çağırmış, bir internet sitesine verdiği demeçte de sol politikaların başarısızlığa uğradığı Avrupa’da yükselişe geçen muhafazakâr parti ve liderlerin desteklenmesi gerektiğini söylemişti.

Deutsche Welle’nin aktardığına göre, Alman Neue Osnabrücker Zeitung gazetesi, diplomatik bir temsilcinin siyasi açıklamalar yapmasına karşı tepkisini şöyle dile getiriyor:

“Donald Trump, Berlin’e kaba ustasına son derece sadakatli ve fikrini açıklamaktan çekinmeyen bir büyükelçi gönderdi. Grenell acemiliğinden dolayı mazur görülemez, çünkü kendisi diplomaside acemi değil. Yedi yıl Birleşmiş Milletler’deki Amerikan heyetinin sözcülüğünü yapmış ve Amerikan büyükelçisini temsilen Güvenlik Konseyi oturumlarına katılmıştı. Diplomasi sahnesinde patırtı koparırken ne yaptığını pekâlâ biliyordur. Richard Grenell, idolü Trump’ı eleştiren ve reddeden tutumlarından dolayı Avrupalılardan intikam alıyor. Almanya Dışişleri Bakanlığına da Grenell’e açık bir şekilde haddini bildirmek düşüyor. Aksi takdirde Alman hükümeti gülünç duruma düşer.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *