ABD, Hindistan’ı daha fazla dahil ediyor

ABD, Hindistan’ı daha fazla dahil ediyor

Pentagon, Hindistan’ın artan stratejik önemini dikkate alarak Pasifik’teki askeri üssünün adını ‘ABD-Hindistan Pasifik Bölgesi Komutanlığı’ olarak değiştirme kararı aldı.

Pentagon, Pasifik’teki askeri üssünün adını değiştirdi

Askeri üssün sorumluluğunda olan alan değişmediği için, isim değişikliği büyük ölçüde sembolik olacak. Bu adım, Washington’un, küçük yapay adalara askeri tesisler kurarak Güney Çin Denizi’ni kontrol etmeye çalışan Çin’in bu bölgedeki artan nüfuzunu sınırlamak için Hindistan’a daha fazla güvenme isteğini de yansıtıyor.

Jean Mattis üssün adını açıkladı

Şarku’l Avsart’ın haberine göre, ABD Savunma Bakanı James Mattis, Hawaii’deki Pearl Harbor üssünde yaptığı konuşmada, Pasifik ve Hint okyanusları arasındaki artan bağlantıya dikkat çekerek, “ABD Pasifik Komutanlığı’nı, ABD-Hindistan Pasifik Bölgesi Komutanlığı olarak değiştirildiğini” açıkladı.

ABD Pasifik Üssü liderliği tarafından düzenlenen bir töreninde konuşan Mattis, “Bu üs onlarca yıldır şartlara uyum sağladı ve bugün de aynı rotada seyrediyor” dedi.

Bölgeye yeni komutan

Amiral Philip Davidson, silahlı kuvvetlerden emekli olup ABD’nin Seul büyükelçisi olan Amiral Harry Harris’in yerine geçerek, Hindistan ve Pasifik bölgesi komutanı oldu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *