Ahmet Maranki hakkında soruşturma

Ahmet Maranki hakkında soruşturma

Akit Tv’de katıldığı canlı yayında 24 Haziran seçimleri hakkında konuşan Maranki’nin sarfettiği sözler üzerine soruşturma başlatıldı.

Bitkisel tedavi yöntemleri konusunda ünlenen Prof.Dr. Ahmet Maranki, dün Akit Tv’de katıldığı canlı yayınlanan bir programda, 24 Haziran seçimlerine ilişkin yorumda bulundu. Maranki konuşmasında, “Şayet olursa gidecek hiç bir yerimiz yok. Benim umudum onun için Kaf Dağı’nın arkasında 25 Haziran’da… Olmadı zaten o zaman artık Belgrad Ormanı’nda ağacın dibinde talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık, Bismillahirrahmanirrahim deyip…” sözlerini sarfetti.

Sosyal medyada büyük tepkiye neden olan sözlerin ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Maranki hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılıktan yapılan açıklamada ilgili sözler ifade edildikten sonra, “Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızca söz konusu kişi hakkında TCK Md. 216/1, 218/1 uyarınca ‘basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlatılmış ve ilgili kişi şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmış olup soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.” denildi.

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *