Arabistan’da Siyonistlere beddua yasağı

Arabistan’da Siyonistlere beddua yasağı

Muhammed bin Selman’ın veliahtlık koltuğuna oturduğu günden itibaren yönü Amerika’ya çevrilen Suudi Arabistan’da skandalların ardı arkası kesilmiyor. Bin Selman, ülkenin âlimlerini Amerika’nın politikalarına teslim olmaya zorluyor.

Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin “radikal düşünceleri derhal yok ederek ılımlı İslam’a” döneceğini söylemesinin ardından ülkenin önde gelen âlimlerin ve davetçilerinin önemli bir kısmı tutuklandı. Tutuklananlar arasında vaazlarıyla İslam âleminde milyonların sevgisini kazanan Şeyh Aid el-Karni de yer alıyordu.

Sonradan serbest bırakılan Şeyh Aid el-Karni’nin takipçilerinden birinin sosyal medya üzerinden daha önce Filistinlilere destek için paylaştığı tweeti tekrar paylaşmasını isteyince herkesi şaşırtan gerçek ortaya çıktı. Şeyh el-Karni 2015 senesinde paylattığı tweetini hesabından silmişti.

ŞEYH AİD EL-KARNİ’NİN SİLDİĞİ O TWEETİ

Şeyh Aid el-Karni’nin sosyal medya hesabından sildiği(sildirdiği) mesajı şöyle:

“Ey Kur’an’ı indiren, bulutları gökyüzünde gezdiren ve düşman saflarını darmadağın eden Allah’ım! Filistinli kahramanlarına, Siyonizm çocuklarına karşı yardım eyle.”

Arap ve İslam dünyasının tanınan vaizlerinden Suudi Arabistanlı Selman el-Avde’nin yanı sıra birçok davetçi ve yazarın tutukluluk kararı devam ederken Şeyh Aid el-Karni’nin neden serbest bırakıldığı ise merak ediliyordu. Ancak el-Karni’nin Siyonistlere beddua ettiği tewitini sosyal medya hesabından kaldırmasıyla, acaba Şey el-Karni veliaht bin Selman’a teslim mi oldu sorusunu akla getiriyor.

ŞEYH AİD EL-KARNİ DAHA ÖNCE PARA CEZASI ALMIŞTI

Suudi Arabistan mahkemesi, sosyal medya paylaşımlarından dolayı 2017 yılının Mart ayında El Karni’ye 100 bin riyal para cezası vermiş ve Twitter hesabını da kapatmıştı.

ADIM ADIM ILIMLI İSLAMA DOĞRU

Önce Eylül’de Arap ve İslam dünyasının tanınan vaizlerinden Suudi Selman el-Avde ve Şeyh Aid el-Karni gibi alimlerin de aralarında bulunduğu 20 kişi tutuklanmıştı. Sonra, Veliaht Selman, ekim ayında “Önceden olduğumuz hale, tüm dinlere ve dünyaya açık ılımlı bir İslam ülkesine dönüyoruz” açıklamasını yapmıştı. Daha sonrada Suudi Arabistan Müftüsü, “İsrail’e karşı savaşmanın caiz olmadığını, Hamas’ın terör örgütü olduğunu” söylemişti.

ALLAH’A HAMD OLSUN Kİ AMERİKA İLE BİRLİKTE DÜNYAYI YÖNETİYORUZ

Son olarak da İslam aleminin en önemli mabedi olan Kabe-i Muazzama’da imamlık görevinde bulunan Abdurrahman Sudeysi Amerika’da skandal açıklamalarda bulunmuştu.

Yaptığı açıklamayla özellikle sosyal medyada yoğun tepki gören Sudeysi,”Bugün Suudi Arabistan ve ABD dünyanın iki kutbu. Allah’a hamdolsun dünyayı birlikte yönetiyorlar” dedimişti.

Sosyal medya kullanıcıları, bu isimlerin siyasi baskı altında böyle konuşmak zorunda kaldıklarını düşünse de, henüz buna mecbur kaldıklarına dair herhangi bir işaret de belirmiş değil.

milligazete.com.tr / Musab İslam Kadinan

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *