Heniyye’den “Filistin Davasının Tasfiyesine Karşı Durun” çağrısı

Heniyye’den “Filistin Davasının Tasfiyesine Karşı Durun” çağrısı

Hamas lideri İsmail Heniyye, Arap ve İslam ülkeleri liderlerinden Filistin’i ve Filistin davasını tasfiye tehlikesinden korumak için cephe oluşturmalarını istedi.

Hamas’ın resmi sitesinde verilen habere göre, Heniyye Arap ve İslam ülkeleri liderlerine mektup göndererek, İsrail’e açıkça taraf olan ABD’ye karşı güçlü ve kararlı bir tutum sergilemelerini istedi.

İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi birimi başkanı İsmail Heniyye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan’a da bir mektup göndererek, Türkiye’nin işgal rejiminin büyükelçisini kovarak ve Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa’ya destek için liderleri acil zirveye çağırarak ortaya koyduğu tavrı takdir ettiklerini söyledi.

Heniyye mektubunda İstanbul’da toplanacak olan İslam İşbirliği Teşkilatından Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın karşı karşıya olduğu tehlikelerin düzeyinde kararlar almasını beklediklerini ifade etti.

14 Mayıs Pazartesi günü Gazze halkının sınırda yaptığı barışçıl gösterilere yoğun ateşle müdahale eden işgal güçleri tam bir katliam yaptı. Saldırılarda 63 Filistinli şehit olurken, 3000’e yakın Filistinli de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *