Alman ordusu, İsrail’den insansız hava aracı alıyor

Alman ordusu, İsrail’den insansız hava aracı alıyor

Almanya, İsrail askerleriyle Gazzeliler arasında yaşanan gerginliğin zirveye çıktığı bir dönemde İsrail’den insansız hava araçları almaya hazırlanıyor.

Alman ordusu İsrail yapımı insansız hava araçlarını kiralamak için düğmeye bastı. Alman savunma bakanı Ursula von der Leyen İsrail yapımı Heron-TP tipi gözcü uçaklarını kiralamaya yönelik ilk adımı geçen yıl atmıştı. Silah alım planına devam edileceğini açıklayan Alman savunma bakanı yetkilileri bu konuda parlamentoyu kısa süre içinde bilgilendirecek.

Euronews’ten Hakan Kayi’nin haberine göre, Alman savunma bakanlığı, maaliyeti 1 milyar Euro olan 5 insansız hava uçağının gelecekteki kullanımına ilişkin, Sosyal Demokratlar tarafından dile getirilen kaygılar üzerine alım planını ertelemişti.

Ancak Almanya’da yeni hükümetin kurulmasından sonra Sosyal Demokratlar bu yöndeki pozisyonlarını değiştirmeleri üzerine, İsrailli drone’larının alımı önünde engel kalmadı.

Alman hükümetinin bir diğer planı ise satışına onay verilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yapımı yüksek rakımlı MQ-4C Triton insansız hava araçlarını ordusuna katmak. Bu yöndeki görüşmelerin de başladığı belirtildi.

Bakanlık sözcüsü yaptığı açıklamada söz konusu drone’ların 2020 yılının ikinci çeyreğinde kullanıma hazır olacağını bildirdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *